Головні новини 29 вересня: ліки проти коронавірусу, вакцинація у школах і стан безвізу з ЄС
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 29 вересня: ліки проти коронавірусу, вакцинація у школах і стан безвізу з ЄС

Головні новини 29 вересня: ліки проти коронавірусу, вакцинація у школах і стан безвізу з ЄС
Джерело:  online.ua

У середу, 29 вересня, Служба безпеки у річницю розстрілів у Баб'єму Яру оприлюднила уникальні матеріали з власного архіву, кремлівський режим заявив про недопущення військової співпраці України й Туреччині, а Міністерство закордонних справ прокоментувало стан безвізу з ЄС та протистояння з Росією.

Джерело:  ONLINE.UA

1. В МЗС озвучили стратегію боротьби проти "брехливої" Росії

Дмитро Кулеба (фото — facebook.com/dmytro.kulebа)

У Міністерстві закордонних справ озвучили, Що заради протистояння з російським агресором на дипломатичному полі можуть піти на кроки, що створюватимуть напряму проблеми для Кремля.

2. “Туди скидали ще живих немовлят” — СБУ відкрила архів свідчень про Бабин Яр

Фото — t.me/SBUkr/3082

29 вересня 1941 року розпочалися масові розстріли єврейського населення Києва німецько-нацистськими окупантами, що відбувалися в Бабиному Яру в північно-західній частині Києва. СБУ опублікувала спогади очевидців, що в момент розстрілів проживали поблизу Бабиного Яру. За два дні – 29 і 30 вересня німці розстріляли понад 30 тисяч євреїв.

3. Кількість боргів українців за компослуги зросла в 1,5 рази

Фото — persha.kr.ua/

За цей рік борги українців за оплату комунальних послуг збільшилися в 1,5 рази. Якщо вкінці літа 2020 року було зареєстровано майже 295 тисяч боржників, то до початку осені 2021 року кількість досягла 450 тисяч.

4. У Путіна прямо виступили проти військової співпраці України з Туреччиною

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

У Кремлі визнали занепокоєність через співпрацю Туреччини та України у галузі новітнього озброєння, оскільки відповідне військове обладнання може бути використано у боротьбі з російською агресією на Донбасі.

5. Стало відомо, коли в усіх регіонах України з'являться ліки від Covid-19

Ліки (фото — pxfuel.com)

До кінця цього тижня кожна область України отримає інноваційні ліки від Covid-19 Бамланівімаб (Bamlanivimab) і Етесевімаб (Etesevimab). Про це заявив заступник голови МОЗ Олександр Комаріда.

6. В МЗС оцінили ризики скасування безвізу ЄС та України

МЗС (фото — відкриті джерела)

У Міністерстві закордонних справ виступили з офіційним коментарем стосовно нібито ризиків скасування безвізового режиму, який чинний з 2017 року між Україною та державами Євросоюзу.

7. Тисячі шкіл не досягли необхідного показника вакцинації – МОЗ назвало цифру

Фото — inlviv.in.ua/lviv

Глава МОЗ Віктор Ляшко констатував, що майже шість тисяч шкіл ще не досягли показника вакцинації своїх співробітників проти COVID-19, рекомендованого урядом. Про це він заявив під час чергового засідання Кабінету міністрів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?