В Кабміні пообіцяли премії олімпійцям навіть за непризові місця
Категорія
Спорт
Дата публікації

В Кабміні пообіцяли премії олімпійцям навіть за непризові місця

В Кабміні пообіцяли премії олімпійцям навіть за непризові місця
Джерело:  online.ua

Усім українським спортсменам, які зайняли від 4 по 6 місце на Олімпійських іграх-2020 у Токіо, виплатять грошові премії. Відповідну постанову про «Деякі питання заохочення спортсменів та їх тренерів за результатами ХХХІІ літніх Олімпійських ігор» прийняли на засіданні Кабінету Міністрів України 29 вересня. 

Джерело: Telegram-канал прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, сайт Міністерства молоді та спорту.

Повідомляється, що премії виділять олімпійцям, які посіли 4-6-ті місця. Таких в Токіо було 25 українських спортсменів у 21 дисципліні. Також винагороди чекають і на їхніх тренерів.

"Уряд ухвалив рішення про підтримку спортсменів, які достойно змагалися на Олімпійських іграх у Токіо, але не здобули медалей.

Державну грошову винагороду отримають 25 українських олімпійців, що посіли 4, 5 і 6 місця, та їхні тренери", - заявив Шмигаль.

Розмір премій для спортсменів

Спортсменам виплатять такі одноразові винагороди:

  • за четверте місце — 200 тисяч гривень;

  • за п'яте місце — 140 тисяч гривень;

  • за шосте місце — 100 тисяч гривень.

«Вкотре хочу наголосити, що отримати олімпійську ліцензію - це вже велике досягнення, а посісти 4-6 місця, за крок до омріяного п'єдесталу, та подолати важкий шлях підготовки - це також перемога, яка не може залишитися без уваги. На цих Олімпійських іграх у Токіо 25 українських спортсменів зайняли 4-6 сходинки. Зважаючи на 5 років підготовки, важкі умови, спричинені пандемією, вони все одно пройшли всі складні етапи та з гордістю представили рідну країну», - зазначив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Крім того, для тренерів, які готують українську збірну до зимових Олімпійських ігор в Пекіні у 2022 році, буде призначено 12 державних стипендій. Розмір стипендії, за словами прем’єра, складатиме понад 40 тисяч гривень.

Нагадаємо, українці, які вибороли призові місця, отримали такі премії: «золото» – еквівалент $125 тис. (3.3 млн грн), «срібло» – $80 тис. (2.2 млн грн), «бронза» – $55 тис. (1.5 млн грн).

Читайте також:

  • Україна блискавично стартувала на Паралімпіаді в Токіо — із золотом і новим рекордом Ігор.

  • Українська медалістка Олімпіади-2020 віддала тренеру свою квартиру.

  • Міністр спорту пояснив, чому Україна привезла з Олімпіади "мало золота".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?