Міністр спорту пояснив, чому Україна привезла з Олімпіади "мало золота"
Категорія
Спорт
Дата публікації

Міністр спорту пояснив, чому Україна привезла з Олімпіади "мало золота"

Міністр спорту пояснив, чому Україна привезла з Олімпіади "мало золота"
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства молоді та спорту Вадим Гутцайт прокоментував результати нашої країни на Олімпійських іграх в Токіо — глава відомства просить оцінювати здобутки української збірної на Олімпіаді – 2020 з точки зору кожного окремого випадку.

Джерело: "УП"

Гутцайт відповів, чому Україна привезла з Олімпіади "мало золота"

Журналісти звернули увагу міністра на те, що чимало міжнародних організацій прогнозували Україні 6-8 золотих медалей. Видання запитало у Гутцайта, чого не вистачило нашим спортсменам, щоб продемонструвати такий результат.

"Ну це ж Олімпійські ігри… Ну от, наприклад, ви ж бачили бій Хижняка. Ну як можна оцінити бій, в якому він був на голову сильніший за суперника? А хто міг сказати, що Ольга Харлан приїде і в першому поєдинку програє? Вона ще ж за пів року до Олімпіади готувалась, не спала, але зрештою перегоріла. У тієї ж Дар’ї Білодід був точно не найкращий день у її житті. Тому, коли говорять про 6 золотих, то треба згадувати кожен окремий випадок", - наголосив глава Міністерства молоді та спорту.

Вадим Гутцайт звернув увагу на те, що його команда не могла допомогти і важкоатлету-чемпіону Дмитрові Чумаку, коли його фактично не допустили до Олімпіади, так і не довівши, що він використовував допінг. За словами міністра, на це могла вплинути лише федерація.

"У мене є питання до багатьох федерацій. Я запросив на наступний тиждень керівництво тих федерацій, які не здобули медалей. Ми будемо з ними і головними тренерами обговорювати проблеми. Я буду говорити, що мене не влаштовує, що потрібно змінити. Тому що вони кожен рік нам надають свої плани і отримують кошти. Тобто держава вам надає базу, гроші, закуповує обладнання – готуйтесь. А потім, коли жоден чоловік не їде на Олімпіаду (у важкій атлетиці – ред), а тільки дві дівчини… Ну, мене це не влаштовує", - наголосив Гутцайт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?