Головні новини 30 вересня: відставка Разумкова, втрати на Донбасі та обов'язкова вакцинація
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 30 вересня: відставка Разумкова, втрати на Донбасі та обов'язкова вакцинація

Головні новини 30 вересня: відставка Разумкова, втрати на Донбасі та обов'язкова вакцинація
Джерело:  online.ua

У четвер, 30 вересня, у Верховній Раді ініціювали збір підписів за відставку спікера Дмитра Разумкова, у МОЗ оголосили про перелік професій, які мають пройти вакцинацію під загрозою відсторонення, а агресія РФ на Донбасі знову забрала життя бійця ЗСУ.

Джерело:  ONLINE.UA

1. У МОЗ назвали список професій, для яких введуть обов'язкову вакцинацію від COVID-19

Фото: Pixabay

В МОЗ вже визначилися з переліком професій, які підлягатимуть обов’язковій вакцинації проти COVID-19 в Україні. Тепер роботодавці зобов’язані будуть відстороняти від роботи нещеплених працівників, якщо вони входять в цей перелік. Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

2. Разумков підтвердив збір підписів у Раді за його відставку

Дмитро Разумков (фото — facebook.com)

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що в парламенті почали збирати підписи за його відставку. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

3. Окупанти на Донбасі вбили бійця ЗСУ

ЗСУ (фото — відкриті джерела)

Бойовики окупаційного режиму, який контролює окремі райони Донецької та Луганської областей, завдали нових обстрілів та під цим вогнем загинув один український військовослужбовець.

4. Зеленський дав важливу обіцянку українцям про тарифи

Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)

Тарифи для населення на тепло та гарячу воду до кінця опалювального сезону в Україні зростати не будуть. Ціни будуть стабільними, незважаючи на підвищення світових цін на енергоносії. Про це заявив президент України Володимир Зеленський 30 вересня на Конгресі місцевих та регіональних влад.

5. У Зеленського назвали претендента на заміну Разумкова

Дмитро Разумков (facebook.com/dmytro.razumkov)

Наразі перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук залишається основним і найбільш ймовірним кандидатом на зайняття посади спікера парламенту. Інформація про це надійшла зі середини партії — анонімні джерела поділилися даними про кандидатуру, яку розглядають для зайняття посади.

6. Кулеба озвучив шанс України замінити Німеччині "газову" РФ

ГТС (фото — відкриті джерела)

У Міністерстві закордонних справ наголосили, що Україна має наразі спроможність зайняти місце сьогоденної Росії у її паливних відносинах з федеральним урядом Німеччиною.

7. В ЄС заявили про готовність створити власний реєстр олігархів з України

ЄС (фото — flickr.com)

Європейська влада має спроможність розробити власний реєстр олігархів з України у разі нагальної потреби, за яким можуть бути введені певні обмеження — це підтвердив доповідач Європейської рахункової палати Юган Партс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?