Головні новини 8 березня: Марш жінок і протест за Стерненка, кібератаки США проти Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 8 березня: Марш жінок і протест за Стерненка, кібератаки США проти Путіна

Головні новини 8 березня: Марш жінок і протест за Стерненка, кібератаки США проти Путіна
Джерело:  online.ua

У понеділок, 8 березня, Київ отримав одразу кілька різних громадянських акцій, Україна запропонувала НАТО нову ініціативу щодо польоту авіації над Кримом, а ситуація з коронавірусом COVID-19 у світі знову загострилася.

1. МОЗ попередило про перевантажений рівень госпіталізацій з коронавірусом

На рівні Кабінету міністрів населення попередили про ризики, пов’язані з початком третьої хвилі пандемії. Загостреною нещодавно ситуація залишалася на Прикарпатті, де хворих з підтвердженим діагнозом COVID-19 почали госпіталізувати не тільки у відведені відділи лікарень — через їх перевантаженість. Станом на ранок 8 березня в Україні зареєстрували вже 8 областей з перевищеним показником госпіталізації хворих.

2. Учасниці Маршу жінок у Києві оголосили чіткі вимоги

Міжнародний жіночий день 8 березня — це перш за все ознака боротьби за громадянські права, а не привід для вітань з першими весняними квітами. На підтвердження цьому вдень у понеділок у центрі Києва почалася акція, присвячена захисту прав жіночого населення в Україні. Учасники та учасниці Маршу жінок* зібралися на Михайлівській площі та рушили центром столиці, привертаючи таким чином увагу до поширених соціальних проблем.

3. Україна звернулася до НАТО з новою ініціативою щодо Криму

Офіційний Київ виступив з ініціативою щодо використання повітряного простору Сімферопольського району польотної інформації. Міністр інфраструктури Владислав Криклій пояснив це перш за все боротьбою проти втручання російських диспетчерів в український простір поряд з окупованим регіоном.

4. Британський журнал обрав головні метал-хіти XXI сторіччя

Представники авторитетного британського журналу Metal Hammer, який освітлює музичну тематику, обрав низку найголовніших метал-хітів XXI сторіччя. За право лідерства у такому рейтингу змагалися одразу кілька гуртів попереднього музичного покоління — System Of A Down, Slipknot, Deftones, Ghost, Trivium.

5. Прихильники Стерненка пікетують дачу Зеленського. Вони вимагають волі політв'язням і реформ

Через суперечливість процесу, відсутність ґрунтовних доказів та прозорі ознаки упередженості суддівства тисячі громадян щотижня організовують протестні акції, спрямовані безпосередньо до президента Володимира Зеленського. У понеділок, 8 березня, група активістів прибула до державної дачі лідера у Конча-Заспі, де розпочала новий пікет.

6. США готують потужний і "неочевидний" кіберудар проти Путіна — NYT

Конфронтація між Сполученими Штатами й Російською Федерацією сягнула нового рівня, коли у Москві здійснили низку кібератак проти американського уряду. Кремль відкидає такий випад, однак Вашингтон неодноразово виступав із заявами з цього приводу. Експерти корпорації Microsoft назвали кібератаки з боку РФ наймасивнішими в історії США. Станом на початок березня американська сторона готує потужну відповідь на цифрову агресію.

Головні новини 8 березня — що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?