Google додасть до пошуковика власний розмовний аналог ChatGPT
Категорія
Технології
Дата публікації

Google додасть до пошуковика власний розмовний аналог ChatGPT

Google додасть до пошуковика власний розмовний аналог ChatGPT
Джерело:  online.ua

Google планує додати до функції пошуку розмовний штучний інтелект, який зможе відповідати на пошукові запити користувачів, як реальна людина.

Джерело: The Wall Street Journal

Google додасть до пошуку розмовний ШІ

CEO Google Сундар Пічаї розповів виданню, що чат-боти не становлять загрозу пошуковому бізнесу Google.

Простір можливостей є більшим, ніж раніше, - сказав він.

Google уже давно є лідером у розробці комп’ютерних програм, які називаються моделями великих мов, або LLM. Вони можуть обробляти підказки природною мовою та відповідати на них текстом.

Проте компанія ще не використовувала цю технологію, щоб вплинути на те, як люди використовують пошуковик.

Google планує дозволити користувачам безпосередньо взаємодіяти з великими мовними моделями компанії через свою пошукову систему.

Цей крок може перевернути традиційний досвід результатів пошуку на основі посилань, який був нормою більше двох десятиліть.

Тепер користувачі отримають можливість спілкуватися з пошуковиком, наче з реальною людиною, ставлячи йому питання, та отримуючи відповіді від штучного інтелекту.

Google створила чат-бот на основі ШІ Bard

У березні Google відкрила публічний доступ до Bard, свого чат-бота на основі штучного інтелекту.

Компанія не інтегрувала його у свою пошукову систему, натомість запропонувала отримати доступ до нього через список очікування на окремому сайті.

На запитання, чому компанія не випустила чат-бота раніше, Пічаї сказав, що Google все ще намагається знайти відповідний ринок.

Можливо, часові рамки змінилися, враховуючи поточний момент у галузі, — сказав він.

Google продовжить удосконалювати Bard за допомогою нових моделей штучного інтелекту, сказав Пічаї, але відмовився коментувати, коли продукт стане доступним у вільному доступі без списку очікування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?