Google присвятив новий дудл геніальному вченому Стівену Хокінгу
Категорія
Технології
Дата публікації

Google присвятив новий дудл геніальному вченому Стівену Хокінгу

Google присвятив новий дудл геніальному вченому Стівену Хокінгу
Джерело:  online.ua

8 січня Google представив свій новий святковий дудл, який присвятив легендарному науковцю Стівену Хокінгу - останньому саме цього дня могло б виповнитися 80 років.

Джерело: Google

Google святкує 80 років від дня народження Стівена Хокінга

Не можна не звернути увагу на те, що новий дудл зробили у відеоформаті, оскільки показати у фото чи короткій графіці усі досягнення Хокінга вкрай складно.

Стівен Хокінг - це британський космолог, письменник та фізик-теоретик, який усі своє життя присвятив дослідженню найцікавіших тем – від зіткнення чорних дір до Великого вибуху.

Що важливо розуміти, саме його теорії походження та механіки Всесвіту змогли зробити справжню революцію у сучасній фізиці. Більшість його книг миттєво ставали бестселерами, які досі читають мільйони людей з різних куточків планети.

Видатний вчений народився 8 січня 1942 року в англійському Оксфорді. З юних років захопився функціонуванням Усесвіту. Та у 21 рік медики діагностували у Хокінга нейродегенеративне захворювання – бічний аміотрофічний склероз.

Попри те, що прогнози лікарів були невтішними, Хокінг вирішив не здаватися й присвятити своє життя науці.

У 1965 Хокінг захистив у Кембридзькому університеті докторську дисертацію "Властивості розширюваних всесвітів", де й представив революційну теорію про те, що простір і час виникли з сингулярності – нескінченно малої та нескінченно щільної точки (сьогодні саме це називають ключовою характеристикою чорних дір). У 1974 вчений зробив ще одне відкриття – що частинки можуть уникати чорних дір. Цю теорію випромінювання Хокінга вважають його найважливішим внеском у фізику, - йдеться в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що книга "Коротка історія часу" Стівена Хокінга миттєво стала бестселером й зробила науковця всесвітньо відомим.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?