Google розпочав розробки ОС для доповненої реальності
Категорія
Технології
Дата публікації

Google розпочав розробки ОС для доповненої реальності

Google розпочав розробки ОС для доповненої реальності
Джерело:  online.ua

Судячи з оновлених списків вакансій Google, компанія наймає команду працівників, які займатимуться створенням програмного забезпечення для інноваційного пристрою доповненої реальності. Команду очолює Марк Луковські, який оголосив, що приєднався до компанії цього тижня. Луковські раніше працював у Meta, розробляючи власну альтернативу Android, а також був співавтором операційної системи Windows NT.

Джерело: The Verge

Згідно зі списками вакансій Google, команда ОС доповненої реальності створює «програмні компоненти, які контролюють та керують обладнанням у продуктах доповненої реальності (AR)». Це далеко не перший досвід Google у розробці програмного забезпечення AR ( augmented reality), і він слідує за роботою компанії над ARCore для Android та Tango. Розумні окуляри Google Glass, призначені для бізнесу та корпоративного ринку, побудовані на Android.

Ми зосереджені на тому, щоб зробити імерсивні обчислення доступними для багатьох людей через мобільні пристрої. (Йдеться про) створення привабливих можливостей доповненої реальності.

– йдеться в описі однієї з вакансій.

Є й інші списки для розробників, що спеціалізуються на камерах та устаткуванні введення, а в деяких згадується «розробка операційної системи реального часу (RTOS)».

Хоча більшість посад базуються в США, 9to5Google зазначає, що деякі з них знаходяться у Ватерлоо, Канада. Саме тут базується North, компанія з доповненої реальності, яка розробила розумні окуляри Focals, які Google придбала минулого року.

З урахуванням цього придбання та цих відкритих вакансій, схоже, що Google дедалі серйозніше ставиться до розробки та випуску додаткового обладнання AR. До речі, у мережі вже з'явилася інформація про аналогічні розробки з боку Apple, яка випустить власну гарнітуру змішаної реальності вже наступного року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?