Google виключив борщ з традиційних страв Росії після скандалу
Категорія
Культура
Дата публікації

Google виключив борщ з традиційних страв Росії після скандалу

Google виключив борщ з традиційних страв Росії після скандалу
Джерело:  online.ua

Платформа Google Arts & Culture після гучного скандалу з внесенням борщу в національні страви Росії змінила публікацію. Борщ тепер назвали блюдом, яке вплинуло на російську кухню.

Джерело: проєкт  Google

Зараз назву матеріалу, в якому борщ був включений в національні страви Росії змінили. Тепер він називається "10 страв, які вплинули на російську кухню". Підпис і опис під ілюстрацією також змінилася - замість "Історія борщу йде в глибину століть, але в 20 столітті цей простий і ситний суп став основною стравою в меню кафе від Хабаровська до Бреста. За традиційним рецептом борщ варять з борщівника" тепер написано "Історія борщу йде в глибину століть, але в 20 столітті цей ситний суп став основною стравою кафе декількох країн, включаючи Росію".

Однак в тексті вирішили не міняти згадку про декілька різновидівборщу. Зокрема, в матеріалі вказують, що є український борщ (з часником і тертим салом), борщ по-московськи (з різними видами м'яса) і борщ по-флотськи (з червоним перцем і копченою свининою).

Google вніс борщ в топ-10 традиційних страв Росії - реакція України

На скандальне включення борщу в національну кухню Росії, зокрема, звернув увагу міністр культури України Олександр Ткаченко. Він нагадав, що борщ - це етнічне українське блюдо. Публікацію в проєкті про російську кухню він назвав черговим фейком і підкреслив, що скільки б інтернет-сторінок з рекламою борщу не створювали російські пропагандисти, російським це блюдо ніколи не буде.

"Привласнювати території, минуле, етноси - в дусі кремлевцев вже більше сотні років. Як відомо, Міністерство культури і інформаційної політики протистоїть всім фейкам про "досягнення" росіян, коли вони намагаються у нас їх вкрасти. Саме тому, "культура приготування українського борщу" представлена нами на розгляд, як нематеріальна спадщина ЮНЕСКО. Упевнений, світ визнає наше національне блюдо ", - підкреслив Ткаченко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?