Google випускає оновлену модель ШІ, здатну обробляти довший текст і відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Google випускає оновлену модель ШІ, здатну обробляти довший текст і відео

ШІ
Джерело:  Bloomberg

Google випускає нову версію своєї потужної моделі штучного інтелекту, яка може обробляти більшу кількість тексту та відео, ніж продукти конкурентів.

Google випускає оновлену модель ШІ

Оновлена ​​модель штучного інтелекту під назвою Gemini 1.5 Pro стала доступна 15 лютого. Google та її конкуренти витратили мільярди на розширення можливостей генеративного ШІ та прагнуть залучити корпоративних клієнтів, щоб показати, що їхні інвестиції окупаються.

Середньорозмірна версія нової моделі AI, Gemini 1.5 Pro, працює на рівні, подібному до більшої моделі Gemini 1.0 Ultra, повідомили у Google.

Після шаленого успіху OpenAI наприкінці 2022 року з його розмовним чат-ботом ChatGPT, Google намагається показати, що він також є силою в передовій генеративній технології ШІ, яка може створювати новий текст, зображення чи навіть відео на основі підказок користувача, — пише агентство. 

У грудні Google випустив модель штучного інтелекту Gemini у трьох версіях, що дозволяє налаштовувати її під поставлене завдання та працювати на будь-якому пристрої: від мобільних пристроїв до великих центрів обробки даних. 

Тепер Google прагне залучити користувачів у свою екосистему за допомогою ще потужніших інструментів. Gemini 1.5 можна навчити швидше та ефективніше, і він має здатність обробляти величезну кількість інформації щоразу, коли її запитують. 

За даними Google, Gemini 1.5 може обробляти набагато більше даних, ніж останні моделі штучного інтелекту від OpenAI і Anthropic. Наприклад, розробники можуть використовувати Gemini 1.5 Pro для обробки відео тривалістю до години, обробляти 11 годин аудіо та понад 700 тис слів у документі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?