Google закриє доступ до своїх акаунтів для старих версій Android
Категорія
Технології
Дата публікації

Google закриє доступ до своїх акаунтів для старих версій Android

Google закриє доступ до своїх акаунтів для старих версій Android
Джерело:  online.ua

У компанії Google ухвалили рішення про блокування доступу до відповідних акаунтів з мобільних пристроїв, на яких встановлено застарілу версію операційної системи Android.

Джерело: The Verge

За оприлюдненими даними, йдеться про рішення, яке стане чинним вже з наступного місяця. Версію вказано як таку, що нижче за Android 2.3.7.

“У рамках наших постійних зусиль, спрямованих на те, щоб наші користувачі почували себе у безпеці, Google більше не дозволятиме вхід в облікові записи на пристроях Android з операційною системою Android 2.3.7 і нижче, починаючи з 27 вересня 2021 року”, - уточнили в компанії.

Передбачається, що користувачі під час спроби авторизації на відповідних девайсах можуть отримувати помилки щодо логіна чи пароля. Це торкнеться послуг підшефних Google продуктів - Gmail, YouTube, Google Maps.

Точна дата імплементації нововведень - 27 вересня.

Випуск операційної системи Android 2.3.7 відбувся близько 10 років тому. Передбачається, що зміни торкнуться невеликої частки користувачів, які ще досі користуються відповідними мобільними пристроями.

Ситуація в Google

Станом на 2021 рік американський технологічний гігант страждає від безлічі судових позовів. 22 червня офіційно стало відомо, що Європейська комісія відкрила офіційне антимонопольне розслідування. Відомство назвало причиною підозри у порушенні правил конкуренції ЄС у сфері онлайн-реклами.

Водночас у липні ціле угруповання штатів США виступило з колективним позовом на батьківщині Google. За оприлюдненими даними, компанію звинуватили у зловживанні владою для маніпулювання розробниками аплікацій під систему Android у магазині Play Store.

Представники Google назвали такий крок з боку штатних прокурорів “безпідставним” і заявили, що вимоги про зміни перш за все “збільшують витрати для дрібних розробників, обмежують їх здатність впроваджувати інновації і конкурувати, а також роблять додатки в екосистемі Android менш безпечними для споживачів”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?