Карти Google почали пропонувати потенційно смертельні маршрути
Категорія
Технології
Дата публікації

Карти Google почали пропонувати потенційно смертельні маршрути

Карти Google почали пропонувати потенційно смертельні маршрути
Джерело:  online.ua

Навколо Google спалахнув новий гучний скандал після того, як представники Фонду Джона Мьюїра і організації "Альпінізм Шотландії" почали попереджати людей про небезпеку використання технологій для навігації в горах. Насамперед йдеться про відомий застосунок Google Maps.

Джерело: Phonearena

Керівництво цих організацій б'є на сполох, оскільки альпіністи і туристи використовують навігаційні програми, щоб прокласти маршрут до найвищої гори Шотландії, Бен-Невіс. Однак, як стверджують експерти, Google Maps показує туристам маршрут, який може бути смертельним.

Чому застосунок Google Maps став небезпечним 

Фахівці звертають увагу на те, що навіть найдосвідченіший альпініст зіткнеться з труднощами на цьому маршруті, адже він проходить по дуже крутій, кам'янистій і бездорожній місцевості, де навіть при хорошій видимості було б складно знайти безпечний шлях.

"Вкупі з похмурою і дощовою погодою шотландських гір запропонований Google маршрут може виявитися смертельним. Останнім часом стався ряд інцидентів, коли проходження маршрутами, завантаженими з Інтернету, призводило до травм або більш серйозних наслідків. На Бен-Невісі багато людей вважають, що Google карти, що доставили їх від будинку до підніжжя гори, можуть допомогти добрати і до вершини. Але це не той випадок", - пояснює позицію своєї організації Хізер Морнінг з Mountaineering Scotland.

Окрім того, наголошується, що Фонд Джона Мьюїра та організація "Альпінізм Шотландії" радять усім, хто має намір прогулятися по Бен-Невісу або будь-якій іншій горі, уважно перевірити дані або проконсультуватися з місцевим гідом.

Google уже відреагувала на ці звинувачення. В компанії повідомили, що вже працюють над дослідженням проблеми маршрутизації на Бен-Невісі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?