Колишні співробітники Google кинули виклик компанії
Категорія
Технології
Дата публікації

Колишні співробітники Google кинули виклик компанії

Колишні співробітники Google кинули виклик компанії
Джерело:  online.ua

Компанія Google неодноразово опинялася в епіцентрі гучних скандалів через надмірний збір даних про користувачів її сервісів з метою ефективнішого налаштування реклами. Після того, як репутація корпорації була безповоротньо зіпсована, її колишні працівники вирішили створити альтернативу пошуковій системі Google. За їхніми словами, вона буде платною і не стежитиме за користувачами.

Джерело: Fastcompany

Що відомо про нову пошукову систему Neeva

Як стверджують програмісти, нова пошукова система Neeva не буде ні збирати, ні передавати дані користувачів, а також повністю відмовиться від будь-якої реклами. Проте наразі є один суттєвий недолік - працює вона поки що лише у Штатах.

Згідно з останніми даними, 3 місяці сервіс можна використовувати безплатно, в тестовому режимі. Однак уже після завершення пробного періоду користувачам запропонують щомісячну підписку за 4,95 долара.

Neeva буде блокувати сторонні трекери

"За замовчуванням Neeva зберігає пошукові запити протягом 90 днів, але користувач в будь-який момент може видалити історію і заборонити її збереження. Сервіс можна інтегрувати з поштовими сервісами, календарями та платформами хмарного зберігання даних. Як мінімум 20 відсотків доходів Neeva обіцяє віддавати партнерам, які створюють контент, якщо їхні матеріали використовуються для прямих відповідей на запити в Neeva", - йдеться в повідомленні видання.

Що також цікаво, творці Neeva вирішили використовувати для свого просування два слогани: "Тут немає реклами" і "Ви не продукт".

Окрім того, відомо, що внизу сторінки з результатами пошуку є посилання на Apple, Bing і Yelp. Як стверджують програмісти, пошуковик вони ще будуть удосконалювати, а уже в липні відбудуться декілька масштабних запусків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?