Google запустив першу медичну нейромережу. Вона може поставити діагноз
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Google запустив першу медичну нейромережу. Вона може поставити діагноз

Google запустив першу медичну нейромережу. Вона може поставити діагноз
Джерело:  online.ua

Поява штучного інтелекту з медичним спрямуванням була лише питанням часу. І хоч ChatGPT теж може давати поради про здоров'я і навіть неодноразово це вже робив, він все ж не призначений для цього й часто помиляється. Google представив спеціалізовану розробку.

Джерело: Siliconangle

Google запустив медичну нейромережу, яка може поставити діагноз

Нейромережеву модель назвали Med-PaLM 2. Вона може аналізувати медичні дані, детально відповідати на запитання лікарів і давати розгорнуті пояснення згенерованим результатам. Для отримання ліцензії штучний інтелект пройшов іспит, який визначає точність наданої інформації.

Як працює Med-PaLM 2

Компанія провела тестування нейромережі в низці завдань і запитань з медицини. За даними Google, Med-PaLM 2 відповіла правильно у 85% запитань – на 18 % вище, ніж у попередньої версії. Розробники стверджують, що Med-PaLM 2 значно розумніша за аналогічні моделі від сторонніх розробників.

Утім, нейромережі ще є чому вчитися. Розробники продовжують з'ясовувати можливості Med-PaLM 2, а саме:

  • Участь у серйозних дискусіях, що вимагають великого обсягу знань.

  • Пошук інформації в складних і неструктурованих медичних текстах.

  • Вміння узагальнювати інформацію з документів, наукових праць і набутих під час навчання знань.

Med-PaLM 2 була презентована на щорічному заході The Check Up і є однією з небагатьох розробок для медичної сфери від Google. Компанія повідомила про співпрацю з метою використання технологій ШІ для некомерційної організації Right to Care. Вона займається моніторингом захворювання на туберкульоз за допомогою нейромереж у країнах Африки на південь від Сахари.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?