“Гра в кальмара” може створити серйозні проблеми для Netflix
Категорія
Культура
Дата публікації

“Гра в кальмара” може створити серйозні проблеми для Netflix

“Гра в кальмара” може створити серйозні проблеми для Netflix
Джерело:  online.ua

Успішний південнокорейський серіал про виживання «Гра в кальмара» може не тільки суттєво збільшити доходи Netflix за рахунок продажу товарів, пов’язаних з ним, але також і стати причиною проблем. Стрімінговий сервіс отримає нові витрати, якщо правила мережевого нейтралітету будуть переглянуті з урахуванням обсягу трафіку, що генерується такими серіалами.

Джерело: WARC.

Мерч від Netflix

Стрімінговий сервіс Netflix вирішив запустити продаж товарів, пов’язаних з популярними серіалами, в тому числі “Гра в кальмара”.

Як заявили в компанії, Netflix створить цифрову вітрину на веб-сайті найбільшого ритейлера в світі Walmart. Партнерство є частиною стратегії Netflix, спрямованої на розвиток нових джерел доходів крім основного бізнесу з просування контенту.

Однак в компанії стверджують, що справа не тільки в грошах.

«Справжня цінність полягає в тому, щоб зміцнити любов фанатів до шоу і фільмів, які вони бачать на Netflix», - зазначив в коментарі Wall Street Journal Джош Саймон, віце-президент по споживчим товарам Netflix.

Вартість потокової передачі

Водночас, існує загроза переписування правил мережевого нейтралітету, оскільки деякі постачальники широкосмугового зв'язку стверджують, що вони були встановлені, коли Інтернет був молодим і вже застаріли для нинішньої епохи потокової передачі, коли кілька компаній, включаючи Facebook, YouTube і Netflix, забезпечують 80% світового трафіку в Інтернеті.

Так, у Кореї SK Broadband прагнула збирати плату за використання мережі з Netflix на основі обсягу трафіку в її мережі, що генерується Netflix, який, за її словами, виріс в 24 рази за останні три роки через неймовірну популярність таких серіалів, як "Гра в кальмара".

Побоювання стосуються всього світу, не лише Кореї.

«Вони не вносять вклад в надані послуги; це неправильно», - зазначив Марк Аллера, виконавчий директор споживчого підрозділи BT.

«Кожен терабайт даних, споживаних понад поточного рівня, коштує близько 50 мільйонів фунтів стерлінгів. Тільки за останній рік ми спостерігали чотири терабайта додаткового використання, і витрати на підтримку цього зростання величезні», - пояснює він.

Читайте також:

  • Netflix офіційно локалізували на території України.

  • Netflix випустив трейлер нового сезону серіалу "Дивні дива".

  • Netflix зняв серіал про жахливі вбивства під Копенгагеном — трейлер вразив мережу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?