Netflix офіційно локалізували на території України
Категорія
Культура
Дата публікації

Netflix офіційно локалізували на території України

Netflix офіційно локалізували на території України
Джерело:  online.ua

Надзвичайно популярний у світі стрімінговий сервіс Netflix на початку жовтня офіційно прийшов на територію України - компанія доповнила проєкт українською локалізованою версією.

Джерело: Міністерство цифрової трансформації

За словами міністра Михайла Федорова, український уряд отримав офіційного листа від керівництва Netflix з цього приводу. Одночасно з цим компанія запустила сайт на українському домені та українськомовні сторінки у Facebook і Instagram.

“Фантастична новина перед вихідними. А ми отримали листа від Netflix з тим, що на платформі вже є український інтерфейс. Також компанія офіційно запустила домен netflix.ua та українськомовну сторінку у Facebook та Instagram. Обіцяють ще більше дубляжу та субтитрів українською”, - уточнив Федоров.

Netflix та останні новинки

Стрімінговий сервіс буквально вибухнув популярністю після того, як почав поширюватися доступний і швидкісний інтернет по всьому світу. Безпосередньо Netflix вийшов на міжнародний ринок 2010 року.

Вже на початку 2013 року кількість клієнтів у Сполучених Штатах сягнула понад 27 мільйонів, у світі додатково понад 29 мільйонів. Прибуток одночасно зріс вже до 945 мільйонів доларів.

Вже 2016 року керівництво сервісу оголосило про запуск послуг на території 190 країн світу. Успіх Netflix підкреслив вихід на ринок великих та багатонаселених країн, наприклад Індії. Утім, наприклад, у Китаї трансляції компанії заборонені. Також сервіс недоступний на території окупованого Криму через обмеження та загрозу санкцій проти американських компаній.

Netflix став транслятором безлічі популярних серіалів, серед яких, зокрема, “Дивні дива” та “Паперовий будинок”.

Нещодавно Netflix купив права на класичні дитячі книги Роальда Даля у сім’ї автора. Угода означає, що потоковому гігантові будуть належати такі творіння, як “Чарлі і шоколадна фабрика” та “Великий і добрий велетень”.

Це поглинання означає, що компанія The Roald Dahl Story Company, якою управляє онук Даля Люк Келлі і яка раніше належала родині і наближеним співробітникам, тепер стане підрозділом Netflix.

За останніми даними, в 2019 році на екранізації робіт автора було зароблено 26 мільйонів фунтів стерлінгів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?