Греція розкритикувала Туреччину та дорікнула НАТО після погроз Ердогана
Категорія
Політика
Дата публікації

Греція розкритикувала Туреччину та дорікнула НАТО після погроз Ердогана

Греція розкритикувала Туреччину та дорікнула НАТО після погроз Ердогана
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС Греції публічно розкритикував офіційну Анкару після того, як глава Туреччини Реджеп Таїп Ердоган почав погрожувати ударити по Афінах балістичними ракетами.

Джерело:  АР

Греція відповіла на погрози Ердогана щодо ракетного удару

Це неприйнятно і заслуговує на загальне засудження, коли погрози ракетного нападу на Грецію надходять від країни-союзника, члена НАТО. Північнокорейські настрої не можуть і не повинні проникати до Північноатлантичного альянсу, - наголосив грецький дипломат Нікос Дендіас, прибувши до Брюсселя на засідання Ради ЄС із закордонних справ.

Що відомо про скандальну заяву Ердогана про Грецію

Під час чергового виступу у Туреччині Ердоган повідомив, що у його країні почали розробляти власні балістичні ракети малої дальності під назвою "Тайфун", які, як він стверджує, "лякають греків".

(Греки) кажуть: "Вона може вдарити по Афінах". Звичайно, вдарить. Якщо ви не зберігатимете спокій, якщо ви спробуєте купити речі у Сполучених Штатах та інших місцях (для озброєння) островів, то така країна, як Туреччина... повинна щось зробити, - пригрозив Греції турецький лідер.

Що важливо розуміти, відносини між Грецією і Туреччиною, сусідами та союзниками по НАТО давно натягнуті, оскільки обидві сторони розходяться з низки питань, включно з територіальними претензіями в Егейському морі та правами на розвідку енергоресурсів у східному Середземномор'ї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?