Грози, град і шквальний вітер: в Україні оголосили штормове попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Грози, град і шквальний вітер: в Україні оголосили штормове попередження

Грози, град і шквальний вітер: в Україні оголосили штормове попередження
Джерело:  online.ua

У середу, 18 серпня, на значній території України очікується погіршення погодних умов. Синоптики оголосили штормове попередження через шквали, грози та сильні дощі.

Джерело: пресслужба ДСНС України.

"За даними УкрГідрометцентру, 18 серпня у північних, Вінницькій, вночі і в західних, а вдень і в центральних, Одеській та Миколаївський областях грози, місцями значні дощі, град, шквали 15-20 м/с. (І рівень небезпечності, жовтий)", - йдеться у повідомленні.

В цих областях країни оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

Також в Києві та області сьогодні очікуються грози, посилення вітру до 15-20 м/с.

Надзвичайний рівень пожежної небезпеки 18 серпня переважатиме у Полтавській, Сумській, Черкаській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Луганській та Харківській областях.

Погода в Україні на три дні

18 серпня в більшості областей України очікується спекотна погода, тільки на Заході і Півночі прогнозують помірне тепло. Так, у Дніпрі температура становитиме +18 градусів вночі, і +32 ° С вдень, в Харкові очікується +17 °- + 33 ° С. В Одесі, Миколаєві, Херсоні та Сімферополі 18 серпня стовпчик термометра вдень підніметься до +30 ° С.

В Львові, Житомирі, Ужгороді денна температура коливатиметься близько 20 градусів тепла.

У Київській, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Чернівецькій областях дощитиме, подекуди очікуються грози. Тим часом у Львівській, Тернопільській, Волинській, Запоріжській, Донецькій та Луганській областях ясно світитиме сонечко.

Фото — meteo.gov.ua

19 серпня, у четвер, спека в Україні дещо спаде. Вдень температура в більшості регіонів України коливатиметься від +22 до +25 ° С. Спекотніше буде тільки в східних і південних областях, в Донецьку, Луганську, Харкові та Запоріжжі денна температура повітря становитиме близько 30 градусів тепла, в Херсоні та Сімферополі очікується до +28 ° С.

В західних областях 19 серпня очікується ясна погода, однак в Центрі, на Півдні, на Сході і частині північних областей очікуються дощі з грозами. В столиці завтра синоптики опадів не обіцяють.

Фото — meteo.gov.ua

20 серпня, у пятницю, дощі з грозами очікуються тільки на Сході: в Харківській, Дніпропетровській, Запоріжській, Луганській та Донецькій областях. В решті регіонів України пануватиме тепла ясна погода. Температура повітря у Львові становитиме +13° - +23 ° С, в Києві - +13 - +25 ° С, в Одесі - +14 - +28 ° С, у Харкові - +14 - +26 ° С.

Фото — meteo.gov.ua

Читайте також:

  • Синоптики попереджають про різку зміну погодних умов в Україні.

  • В Європі температура повітря піднялася до майже 50 градусів.

  • ООН попередила про стрімке погіршення ситуації з кліматом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?