ГУР помститься за "Мрію". Підтримай розвідку та отримай унікальну прикрасу
Категорія
Україна
Дата публікації

ГУР помститься за "Мрію". Підтримай розвідку та отримай унікальну прикрасу

«оМРІЯна помста»
Джерело:  online.ua

Уламки зруйнованого росіянами українського літака АН-225 «Мрія» перетворилися на прикраси в благодійній колекції «оМРІЯна помста». Весь дохід від продажу  піде на допомогу ГУР МО України.

Українці знайшли новий спосіб помститися Росії за знищену “Мрію”

Головна мета ініціативи — збір на спеціальне обладнання для посилення ефективності технічної розвідки ГУР МО України в рамках постійного діючого проєкту «Робимо вітер ворогу».

Кожен, хто придбає прикрасу, не лише носитиме біля серця частинку «Мрії», а й зробить свій внесок в оМРІЯну помсту за наші понівечені мрії та відняті життя.

Придбати унікальні прикраси та долучитися до проєкту можна на сайті бренду.

Фото: karpenkojewelry.com

Ініціатори — військовослужбовиця ЗСУ, захисниця Гостомеля Галина Алмазова, телеведуча Тетяна Гончарова та БФ «Козак Драйв». Проєкт розроблений для БФ «Вогонь запеклих не пече».

До лімітованої серії прикрас «оМРІЯна помста» з уламками фюзеляжу зруйнованої «Мрії» увійшли 2 брошки-артефакти — Турбіна та Літак. Вони стали продовженням історії величного літака, яка обірвалась 27 лютого 2022 року у Гостомелі.

Фото: karpenkojewelry.com

Брошка «Літак» відтворює силует «Мрії». В дизайні використано найвпізнаваніший ракурс літака, яким його бачили на презентаціях та закарбували на фото по всьому світу. Автори доповнили його кінцівкою у вигляді тризуба. Наклад брошки символічний — 225 одиниць.

Брошка «Турбіна» апелює до унікальної риси гіганта — 6-ти двигунів, якими він, ніби очима, дивився на світ. Саме ці двигуни робили «Мрію» найпотужнішим цивільним транспортним літаком у світі. Наклад теж обмежений, 1000 одиниць.

Фото: karpenkojewelry.com

Уламок фюзеляжу легендарного літака для створення унікальної колекції передала парамедикиня Галина Алмазова, яка разом зі своїм підрозділом відбивала запеклі атаки на аеропорт, опікуючись пораненими.

Покидаючи Гостомель, я не знала що буде далі, але готувалась до будь чого. В останню мить взяла з собою маленькі уламки великого літака як серце всієї України. Мені, як медику, хотілося зберегти його пульсацію, зробити бодай щось, щоб літак продовжував жити, щоб не вмирала наша мрія, — згадує Галина.

У вересні 2023-го, в інтервʼю Тетяні Гончаровій, вона розповіла про оборону «Антонова» та бажання дати уламкам друге життя і можливість працювати на перемогу. Це стало початком спільного проєкту.

Фото: karpenkojewelry.com

Готуючи проект, ми перечитали гору свідчень, чим була «Мрія» для її творців. Попри все, вона народилася на українській землі і була українською мрією. А у момент загибелі стала для багатьох не просто символом, а ніби рідною людиною. За смерть якої хочеш помститися. Тепер «Мрія» продовжується в мріях українців — про перемогу, бажання жити на своїй землі і називатись українцями” — зазначила Гончарова, співавторка проєкту.

Дизайн брошок — спільна розробка арт-директорки Марини Фролової та ювелірного бренду Karpenko Jewelry. Цей вибір був не випадковий, адже власник бренду — військовослужбовець ЗСУ, який бʼється за те, щоб наша оМРІЯна помста відбулась і Україна перемогла.

Фото: karpenkojewelry.com

Ці уламки «Мрії» — носії історії, надлюдської сили і віри, що народились в битві за Антонов. І коли ми командою торкаємось до них — ніби підʼєднуємось до джерела. Працюючи над колекцією, я мріяла, щоб ті, хто робить свій внесок у нашу Перемогу, могли це також відчути, — розказала Марина, співавторка «оМРІЯної помсти».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?