ГУР шукає точне місце виготовлення "шахедів" у РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

ГУР шукає точне місце виготовлення "шахедів" у РФ

ГУР шукає точне місце виготовлення "шахедів" у РФ
Джерело:  online.ua

У нещодавно збитих ударних дронів іранського походження виявили більше російських деталей, ніж до того. Це може означати, що ці БПЛА збирають у РФ.

Джерело: РБК-Україна

Що ГУР знає про виробництво "шахедів" у РФ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький зазначив, що згідно з попередніми даними розвідки, РФ почала налагоджувати виробництво БПЛА іранського походження на своїй території.

У другому півріччі цього року противник запланував виготовити 1300 одиниць так званих «ґєрань-2», тобто «шахедів»: росіяни можуть застосовувати комплектуючі як іноземного, так і власного виробництва. Проте в дійсності вони на сьогодні не здатні виготовляти таку кількість БПЛА, ― сказав Скібіцький.

За його словами, у виробництві цих дронів та деталей до них бере участь не одне російське підприємство.

Наразі українська розвідка визначає місця та фактичні обсяги виробництва БПЛА.

Чи зможе РФ виготовляти ударні дрони

На думку представника ГУР, успішність планів росіян буде залежати від того, наскільки потужно Україна працюватиме у тандемі з партнерами щодо санкцій.

Ми ділимось інформацією з партнерами, аби визначити і закрити шляхи постачання на територію росії компонентів, обладнання, верстатів, програмного забезпечення, які використовуються саме для виробництва БПЛА. Крім того, ці плани [ворога] будуть залежати від успішної кінетичної дії на ті об'єкти, які беруть участь у виробництві цих дронів у рф, ― заявив він.

Скібіцький наголосив, що ударні безпілотники відіграють важливу роль у новій тактиці обстрілів росіян: вони комбінують застосування БПЛА та ракетного озброєння.

Зокрема, цю тактику росіяни можуть використати в осінньо-зимовий період для атак на енергетичну інфраструктуру України.

Ми, зі свого боку, будемо робити все, щоб захистити наші об'єкти, своєчасно виявити підготовку до ударів і, відповідно, дати рекомендації нашим енергетикам, щоб не допустити серйозних руйнувань, ― підсумував Скібіцький.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?