Хакери оголосили війну Ілону Маску через біткоїни
Категорія
Технології
Дата публікації

Хакери оголосили війну Ілону Маску через біткоїни

Хакери оголосили війну Ілону Маску через біткоїни
Джерело:  online.ua

Спільнота хакерів Anonymous, які відповідальні за одні з найбільших цифрових зломів в історії, оголосили війну Ілону Маску за його твіти про біткоїни. Обіцяють жорстко помститися мільярдерові за обвал курсу криптовалюти.

Джерело: Youtube-канал Anonymous

Хакери адресували Маску відео, на якому людина в масці Гая Фокса засудила Ілона за його вплив на ринок криптовалюта. Автори ролика звинуватили винахідника за зневагу до інвестицій звичайних працюючих людей і пригрозили помстою.

На думку хакерів, люди вже починають розуміти, що Ілон Маск не більше ніж черговий самозакоханий багач, який відчайдушно потребує уваги. Хакери також поставили під сумнів щирість Маска в його бажанні сприяти поліпшенню світової екології, оскільки майнінг криптовалюти не здатний поліпшити ситуацію з викидами вуглецю. Так, на думку колективу, глава Tesla "намагається грати по обидві сторони".

"Поки у працюючих людей мрії руйнуються через ваші публічні істерики-твіти, ви продовжуєте знущатися над ними. Ви думаєте, що є самою тямущою людиною, але тепер ви зустріли гідного суперника. Ми Anonymous. Ми легіон. Чекайте нас", - звернулися хакери до Ілона Маска.

Чому хакери оголосили війну Ілону Маску

Хакери почали погрожувати Маску війною через його твіт, яким він знову обвалив курс біткоїна майже до мінімуму. Багато експертів в світі цифрових активів сприйняли його загадкову публікацію як повну відмова мільярдера від біткоїну.

А Маск всього лише написав слово "біткоїн" з емодзі розбитого серця, але ні слова не сказав про криптовалюту. Курс біткоіни миттєво обвалився більш ніж на 6% - його ціна знизилася до 35 тисяч доларів за монету.

Курс біткоїну

За останній рік курс біткоїну виріс майже в чотири рази - з 9600 доларів криптовалюта подорожчала до 64 тисяч доларів. Але за останній місяць знову подешевшала в два рази. Не останню роль в цьому зіграв Ілон Маск, який постійно провокує гонки на ринку криптовалют.

Спочатку Маск неоднозначно анонсував свої масштабні інвестиції в біткоїн і навіть вирішив продавати машини Tesla за криптовалюту. Але через кілька днів раптово відмовився від своїх планів, що негативно відбилося на курсі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?