Харківський школяр погрожував терактами, як у Казані
Категорія
Україна
Дата публікації

Харківський школяр погрожував терактами, як у Казані

Харківський школяр погрожував терактами, як у Казані
Джерело:  online.ua

5 травня офіційно стало відомо, Служба безпеки України встановила харків'янина, учня 11 класу, який погрожував терактами у школах, як у Казані. Цю інформацію підтвердив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула

Джерело: Facebook  Владислава Абдула

Школяр Харкова лякав терактами, як у Казані

"Оперативники спецслужби встановили, що 1 та 2 червня у популярній соціальній мережі невідомим користувачем було розміщено два відеоролика з повідомленням про вчинення терористичних актів. Йшлося про те, що 5 червня у день свята останнього дзвоника у двох харківських школах стануться події на кшталт травневого теракту у російському місті Казань", - йдеться в повідомленні представника СБУ.

Варто звернути увагу на те, що менш ніж за добу кіберекспертам української спецслужби вдалося встановити та знайти автора цього відео.

Ним виявився учень 11-го класу однієї з шкіл, де нібито планувався теракт. Працівники СБУ дійшли висновку, що ці погрози не мають під собою жодних реальних підстав.

"Хлопець сам змонтував ці відеоролики щоб отримати популярність у соцмережі", - повідомляють представники спецслужби.

Окрім того, наголошується, що автор повідомлень повністю визнав свою провину і щиро розкаявся у своїх діях.

Що важливо розуміти, погроза вчинення терористичного акту є кримінальним злочином, відповідальність за який передбачена ст. 258 Кримінального кодексу України.

"За його вчинення кримінальна відповідальність настає з чотирнадцятирічного віку", - нагадують представники СБУ.

Коротко про стрілянину у російській Казані

  • 11 травня озброєний 19-річний хлопець зайшов у гімназію №175 у Казані. Це був Ільназ Галявієв , випускник цього навчального закладу.

  • Молодик влаштував стрілянину всередині будівлі. Жертвами нападу стали 7 дітей та 2 вчителів. 21 людина отримала поранення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?