ХДС Німеччини визначився із кандидатом у канцлери замість Меркель
Категорія
Світ
Дата публікації

ХДС Німеччини визначився із кандидатом у канцлери замість Меркель

ХДС Німеччини визначився із кандидатом у канцлери замість Меркель
Джерело:  online.ua

Керівництво німецької політичної сили Християнсько-демократичний союз (ХДС) підтримало висунення лідера партії Арміна Лашета єдиним кандидатом у канцлери Німеччини від консервативного блоку ХДС/ХСС замість чинної лідерки країни Ангели Меркель.

Джерело:  Speigel

Що відомо про можливо наступника Меркель

Цю інформацію першим підтвердив прем'єр-міністр федеральної землі Гессен Фолькер Буф'є. Він також звернув увагу на те, що кандидатуру Лашета підтримали більшістю голосів, але не одноголосно. Засідання президії відбулося в столиці Німеччини.

За словами Буф'є, керівництво політичної сили чітко дало зрозуміти, що вважає Лашета виключно відповідним, і попросило його "обговорити з Маркусом Зьодером, як діяти далі".

"Проблема настільки велика, що ми можемо вирішити її тільки разом", - заявив політик, маючи на увазі управління пандемією і ситуацію в Європі.

Що відомо про конкурента Лашета

Варто звернути увагу на те, що головним суперником Арміна Лашета в боротьбі за право бути кандидатом у канцлери Німеччини залишається лідер Християнсько-демократичного союзу і прем'єр-міністр Баварії Маркус Зьодер.

Згідно з останніми даними, його кандидатуру підтримало берлінське відділення ХДС. За словами місцевих журналістів,  Зьодер - один з найпопулярніших політиків в країні, який має шалену підтримку. Багато хотів бачити кандидатом саме його, а не Лашета.

Які плани у Ангели Меркель

Що важливо розуміти, лідерка ФРН Ангела Меркель вже багато разів публічно підтверджувала той факт, що більше не планує переобратися на посаду.

Як уже згадувалося раніше, федеральні вибори у Німеччині відбудуться 26 вересня 2021 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?