Хочу поговорити. Зеленський звернувся до президента Китаю Сі Цзіньпіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Хочу поговорити. Зеленський звернувся до президента Китаю Сі Цзіньпіна

Хочу поговорити. Зеленський звернувся до президента Китаю Сі Цзіньпіна
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський відправив лідеру Китаю Сі Цзіньпіну запрошення відвідати Україну та провести предметний діалог.

Джерело:  Associated Press

Навіщо Зеленський запросив Сі Цзіньпіна в Україну 

За словами голови держави, він не спілкувався із лідером КНР від початку розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України.

Ми готові побачити його тут. Я хочу поговорити з ним. Я контактував з ним перед повномасштабною війною. Але за весь цей рік, більше року, у нас не було контактів, - пояснює Зеленський.

Путін намагався отримати від Китаю гарантії власної безпеки

Зеленський зазначив, що під час візиту Сі Цзіньпіна до Москви кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін очікував отримати від лідера КНР певні гарантії, однак цього не сталось і він вдався до погроз щодо розміщення ядерної зброї на території Білорусі.

Голова держави підкреслив, що багато десятиліть Китай висловлюв політичну та економічну прихильність до РФ, забезпечуючі Путіну "дипломатичне прикриття" і дотримуючись так званого "нейтралітету".

Минулого тижня під час візиту до Москви Сі Цзіньпін натякнув на перспективу надання РФ озброєнь та боєприпасів для продовження війни проти України. Але відповідного оголошення за результатами зустрічі з Путіним не було.

Тож кілька днів потому Путін оголосив, що розмістить тактичну ядерну зброю в Білорусі, що наближає ядерні запаси Кремля до території НАТО.

Крок Путіна мав на меті відвернути увагу від відсутності гарантій, які він не отримав від Китаю. Що це означає? Це означає, що візит був недобрим для Росії, - зазначив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?