Хто й навіщо насправді поширює чутки про смерть Путіна — пояснення експерта
Категорія
Політика
Дата публікації

Хто й навіщо насправді поширює чутки про смерть Путіна — пояснення експерта

Хто й навіщо насправді поширює чутки про смерть Путіна — пояснення експерта
Джерело:  online.ua

У мережі дедалі частіше з'являється сумнівна інформація про нібито близьку смерть диктатора Володимира Путіна. Російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко пояснив, кому насправді вигідні такі фейки про очільника Кремля.

Джерело: "24 Канал"

Брехня про смерть Путіна вигідна Кремлю

Нещодавно мережу сколихнув новий гучний фейк про те, що консиліум лікарів шокований тим, що Путін взагалі ще живий.

На їхнє переконання, президент РФ не доживе до кінця 2023 року.

Все це викликає великі питання. Щодо того, чи Путін помре… Що тут говорити? Може помре, а може – ні, – зауважив Яковенко.

Журналіст також звертає увагу на те, що у Росії вже, мабуть, 10 років так званий "професор" Соловей з інтервалом в тиждень говорить, що Путін от-от помре.

Як тільки минає вказаний термін – він знову вигадує щось нове про смерть диктатора.

Якщо вкидувати в суспільство інформацію, що Путін помре, то вони почнуть думати, що взагалі нічого робити не потрібно (ніяк не боротися проти режиму – ред.). В Росії розуміють – якщо Путін помре, то значить, що і війна скоро закінчиться. Бо будь-хто, хто прийде на місце Путіна, одразу її зупинить. Вона є самовбивчою для Росії, – пояснює опозиіонер.

Він також звернув увагу на те, що доволі часто таку брехливу інформацію поширюють, щоб привернути до себе увагу та розкрутити певний телеграм-канал чи так зване "ЗМІ".

 Буданов відповів, чому розвідка досі не вбила Путіна

За словами глави ГУР Кирила Буданова, ліквідація очільника Кремля може створити ще більше проблем для українського народу, ніж ми маємо наразі.

Треба думати над усіма кроками, що буде. Що нам вигідніше – убити його чи дозволити йому до кінця добити Росію? Що буде в разі, якщо спроба виявиться невдалою та які наслідки це викличе? За сукупністю цих факторів відбувається те, що ви зараз бачите, – підкреслив Кирило Буданов.

Читайте також:

  • Коли востаннє бачили справжнього Путіна — відповідь Буданова

  • У ГУР поставили під сумнів присутність реального Путіна на параді 9 травня

  • Кремлівський пропагандист Соловйов осоромився фейком про двійника Зеленського

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?