Хто зацікавлений у дестабілізації ситуації у Молдові, крім Росії — відповідь ексміністра оборони
Категорія
Політика
Дата публікації

Хто зацікавлений у дестабілізації ситуації у Молдові, крім Росії — відповідь ексміністра оборони

Хто зацікавлений у дестабілізації ситуації у Молдові, крім Росії — відповідь ексміністра оборони
Джерело:  online.ua

Бригадний генерал, ексміністр оборони Молдови Віталій Марінуца в прямому етері на online.ua розповів про те, хто намагається дестабілізувати ситуацію у Молдові, крім Росії.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Нещодавно стало відомо, що громадян Молдови готували у Туреччині до масових заворушень, які організовує проросійська партія Шор.

За даними журналістів, десятки молодих людей із Молдови провели три дні на турецькому курорті, де пройшли спеціальну підготовку.

За словами Віталія Марінуци, Росія - це та держава, яка зацікавлена в тому, щоб у Молдові пройшли вибори будь-якими шляхами, щоб чинна влада змінилася і прийшла проросійська. Вони роблять все можливе для цього.

На кого спирається партія Шор

Але у Молдові є ще політичні формування, якими керують олігархи-втікачі або люди, які тримали в своїх руках державу протягом кількох років. Один із них – це політик-втікач та злочинець Ілан Шор.

Він ще не засуджений на даний момент. Поки що ще аферист та політик. Голова партії Шор, яка спрямована на те, щоб брати людей із незаможних сімей, на них спирається партія.

Ексміноборони зазначає, що Республіка Молдова не є однією з найбагатших країн Європи. Навіть навпаки, це слабка держава зі слабкою економікою.

І багато людей особливо останнім часом через війну, підвищення цін на енергоносії, перейшли за межу бідності. Ось у цих умовах Шору дуже легко знайти людей, навіть цих хлопців, які, напевно, ніколи не змогли б собі дозволити поїхати до Туреччини і під цим приводом якось брати їх і тренувати там.

Проте молдовські структури вже знають, чим займається Шор і хто був залучений до цього. Відповідно, вони зможуть більше приділяти цьому увагу і краще вирішувати ці питання.

Завжди кажуть, що поінформована людина – це озброєна людина. Зараз я вважаю, що, маючи таку інформацію, наші структури безпеки зможуть контролювати, чим займаються ці люди і вживати заходів так, щоб вони не несли для нашої держави загрози.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?