Хвиля підпалів військоматів у РФ не вщухає. Чи почули росіяни заклик ЛСР?
Категорія
Україна
Дата публікації

Хвиля підпалів військоматів у РФ не вщухає. Чи почули росіяни заклик ЛСР?

Хвиля підпалів військоматів у РФ не вщухає. Чи почули росіяни заклик ЛСР?
Джерело:  online.ua

Як і прогнозували бійці визвольного руху Легіону "Свобода Росії", із наближенням поразки злочинної армії РФ в Україні в середині самої Росії буде стрімко зростати рух опору. Чудовим прикладом цьому слугує хвиля підпалів військоматів на території РФ.   26 липня   вийшов трейлер, а 27 — фільм «Крах диктатури слова» про Легіон «Свобода Росії» , у якому показується визвольна боротьба російських повстанців проти кремлівського режиму та заклики до росіян чинити опір. 

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Що відомо про зростання руху опору в Росії 

Зокрема, за словами заступника командира Легіону "Свобода Росії" з військово-громадського співробітництва з позивним “Цезар”, росіяни не мають бути мовчазними свідками та співучасниками злочинів кремлівського, путінського режиму.

Я хочу сказати, що не можна бути мовчазним співучасником путінських злочинів. Потрібно все-таки ставати до лав тих, хто з ним буде боротися. Можна починати потихеньку з поширення інформації, з фінансової допомоги Легіонам. Той, хто сміливіший може проводити диверсії на військових об'єктах та об'єктах військової інфраструктури. А тих, хто ще сміливіший, ми чекаємо у наших лавах, щоб боротися за світле майбутнє для наших дітей, - зазначив Цезар.

Між тим Стрілець ЛСР з позивним “Апостол” зазначив, що російські військові не мають ставати співучасниками злочинів кремлівського режиму.

Окремо хотілося б сказати, донести повідомлення до російських військовослужбовців. Не виконуйте злочинні накази! Навіть з юридичної точки зору, навіть з точки зору нашої Конституції, ця війна — незаконна. Це не якась моя суб'єктивна думка, це факт. Тому ви нічим не зобов'язані чинній владі, але ви зобов'язані своєму народу, якому ви присягали, і своїй державі — якнайшвидше змінити майбутнє. Тому що альтернатива, у разі, якщо ви не зробите цього, і для вас, і для ваших майбутніх дітей, вона дуже страшна.

Головний сержант 1-ої ШМР 1-ої МБ ЛСР з позивним “Гарік” переконаний у тому, що змінити майбутнє РФ можуть винятково самі росіяни.

На його переконання, починати діяти потрібно просто зараз.

Ті, хто все розуміє, потрібно діяти: або доєднуватися до нас, там анкета в телеграмі є, або шукати ще якісь варіанти, як допомагати саме руху спротиву в Росії. Тобто варіантів багато. Навіть ось цей рух Легіону, який партизанський у Росії, тобто потрібно щось власне у Росії робити, - наголошує Гарік.

Що відомо хвилю підпалів військоматів в Росії

Варто зазначити, що після початку вторгнення злочинної армії РФ в Україну, на території Росії почали масово фіксувати підпали військоматів.

Зокрема, нова хвиля підпалів припала на кінець липня та початок серпня, майже одразу після прийняття закона про підвищення призовного віку.

Останнім часом, у підпалі військоматів дуже часто приймають участь пенсіонери, багато хто з них психічно дуже вразливий.

При цьому більшість під час допиту заявляє, що піти на це людину змусили телефонні шахраї.

За інформацією журналістів RTVI та відповідно до складеної ними інфографіки, 29 липня на вулиці Кизил-Армійській у Казані 62-річна лікар невролог, яка працює у приватній клініці, облила бензином та підпалила стіну військомату Кирівського і Московського районів.

У той же день у Феодосії на території окупованого Криму 51-річна вчителька російської мови жбурнула пляшку з коктейлем Молотова у місцевий військомат. 31 липня були здійснені спроби підпалів у Воронежській області та у Санкт-Петербурзі.

Одна з організаторок підпалу 24-річна вчителька історії.

Також були зафіксовані спроби підпалів військоматів у Казані, Омську, Можайську. У всіх випадках підпалити військомат намагались жінки.

Спроби підпалів зафіксували в Калузі та у Подольську. У Подольську військомат намагались підпалити двоє 80-річних пенсіонерів.

1 серпня підпали були зафіксовані у Ставрополі, Москві, Улан-Уде, Казані, Нижньокамську, Копейську, Верхньоуральську, Санкт-Петербурзі, Вольську.

2 серпня у Москві та Волгограді.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?