Хвиля за хвилею: експерт пояснив нову тактику армії РФ на фронті
Категорія
Політика
Дата публікації

Хвиля за хвилею: експерт пояснив нову тактику армії РФ на фронті

Хвиля за хвилею: експерт пояснив нову тактику армії РФ на фронті
Джерело:  online.ua

Військовий експерт Олег Жданов звертає увагу на те, що Збройним силам України наразі дуже потрібне озброєння, яке дасть змогу ефективно та швидко боротися з піхотою армії РФ. За його словами, головна проблема – нестача мінометів та мін до них. Що важливо розуміти, стрілецька зброя не допомагає, коли піхота наступає групами по 20 – 30 осіб, які розтягнуті на ділянці до 100 метрів фронту.

Джерело: "24 Канал"

Жданов назвав одну із серйозніших проблем ЗСУ на фронті

Як стверджує Жданов, наразі відбувається дуже велика витрата боєприпасів, потрібні міномети. Через це українські воїни не встигають класти ворожу піхоту.

Що стосується логістики, то на ділянках до 50 – 60 кілометрів, куди можуть дістати HIMARS, наші бійці продовжують тримати вогневий контроль. Що важливо розуміти, йдеться не лише про логістику, а й резерви.

Терміни постачання боєприпасів до HIMARS дальністю 150 кілометрів дуже невизначені. Ми не знаємо, чи є партія для негайної передачі, чи її немає. Поки ситуація така, що уряд США має укласти контракт з виробником на виробництво та постачання цих боєприпасів, а це терміни не найближчих тижнів, – підкреслив Олег Жданов.

Що відомо про нову тактику росіян

Військовий експерт звертає увагу на те, що російські війська починають йти хвиля за хвилею. Перед ними – вогневий вал артилерією.

За його словами, потім російська піхота "заскакує" на наші позиції й робить усе можливе, щоб там закріпитися.

Українська артилерія намагається вибити звідти ворога. ЗСУ повертають собі втрачені позиції. Або ж можливості повернути їх немає у зв'язку з нестачею вогневої потуги нашої артилерії. Так насправді виглядають бойові дії на сьогодні. Росіяни беруть кількістю, - пояснює Олег Жданов.

На переконання військового експерта, армія РФ буде продовжувати використовувати цю тактику у війні проти України.

Як уже згадувалося раніше, навесні та влітку країна-агресорка планує мобілізувати ще від 300 до 500 тисяч осіб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?