Як Росія готується до постачання Україні F-16 — попередження розвідки Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Як Росія готується до постачання Україні F-16 — попередження розвідки Британії

Міноборони Британії
F-16

Згідно з даними британських розвідників, влада РФ дійсно стурбована майбутнім постачанням Україні сучасних винищувачів. Враховуючи це, країна-агресорка вирішила прискорити інтеграцію своїх літаків ДРЛО А-50 і зенітно-ракетних комплексів С-400.

РФ боїться, що Україна зможе переломити ситуацію на фронті після отримання F-16

Міноборони Великої Британії звертає увагу на те, що Російська Федерація, цілком можливо, вперше почала використовувати літак раннього попередження та керування повітряним рухом А-50 для визначення цілей над Україною для свого зенітно-ракетного комплексу дальньої дії SA-21 (C-400).

За словами іноземних експертів, це доповнює ключове завдання А-50 щодо координації дій винищувальної авіації.

У порівнянні зі звичайним наземним радаром C-400, А-50 може використовувати свій радар для виявлення ворожих літаків на великих відстанях завдяки висоті польоту. Ймовірно, Росія прискорила інтеграцію А-50 і С-400 частково тому, що її непокоїть перспектива розгортання Україною бойових літаків, які постачатиме Захід.

Росія може ризикнути, щоб захистити своїх солдатів від F-16

Міноборони Великої Британії озвучує попередження, що країна-агресорка може піти на більший ризик та розмістити літак А-50 ближче до лінії фронту, щоб ефективно використовувати його нову роль.

Не можна також не згадати про те, що після втрати кількох ЗРК С-400 команда Володимира Путіна розмірковує про проведення перерозподілу стратегічних засобів протиповітряної оборони, а також навіть послаблення своєї протиповітряної оборони в інших місцях.

Зняття цих систем, розміщених у стратегічно важливих місцях, а також уздовж кордонів Росії, майже напевно послабить російську протиповітряну оборону на периферії, – наголошують британські розвідники.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?