Ігнат озвучив терміни отримання Україною винищувачів F-16
Категорія
Україна
Дата публікації

Ігнат озвучив терміни отримання Україною винищувачів F-16

F-16

Процес навчаня українських пілотів на винищувачах F-16 непростий, проте Повітряні сили очікують, що F-16 в українському небі з'являться вже наступної весни.

Коли в Україні з’являться F-16

Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону сказав, що кожний чиновник в США чи Європі озвучує різні дати закінчення навчання українських пілотів на винищувачах.

Ми поки що опираємося на весну, адже, якщо розпочався процес тренування наших пілотів уже з авіаційними інструкторами, то в принципі, думаю, можна розраховувати на ті заяви, які зробила українська влада.

Ігнат додав, що Україна очікує на якомога швидке отримання цих літаків, адже швидше за F-16 не вийде отримати нічого.

Тому чекаємо з нетерпінням наших льотчиків з навчання. Процес навчання дійсно є непростим, підготовка інфраструктури не є простою, підготовка інженерів також не є простою.

За словами речника, загалом близько 150 літаків моглиб ефективно хащити небо України.

Півтори сотні - це та кількість, яка б дозволила захищати нашу країну, її повітряний простір. Це в перспективі, коли ми замінимо весь парк радянської застарілої (і морально і фізично) техніки на F-16, можливо інший тип літака, наприклад Gripen.

Що відомо про навчання українських пілотів

25 жовтня стало відомо, що українські пілоти вже здійснили перші польоти на F-16, закінчивши навчання на авіатренажерах.

Наразі українські військові продовжують проходити навчання на території країн-партнерів, зокрема, США, Румунії, Бельгії.

Нагадаємо, що 16 травня Велика Британія, Нідерланди та Франція оголосили про створення «коаліції винищувачів» для надання Україні F-16.

Пізніше США із союзниками підтвердили, що нададуть Україні літаки.

У серпні під час візиту до Нідерландів президент України Володимир Зеленський повідомив, що Нідерланди нададуть Україні 42 винищувачі F-16.

У вересні прем’єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо повідомив, що його країна розглядає передачу Україні F-16.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?