Пілоти ЗСУ почали тренувальні польоти на F-16
Категорія
Україна
Дата публікації

Пілоти ЗСУ почали тренувальні польоти на F-16

The White House
F-16

Українські пілоти вже перейшли до льотної підготовки на американських винищувачах F-16 після проходження навчань на тренажерах. 

Що відомо про процес навчань українських пілотів на F-16

За інформацією журналістки Білого дому Лари Селігман, У середу, 25 жовтня, українські пілоти здійснили перші польоти на реальних винищувачах F-16.

До цього вони проходили навчання на авіатренажерах, які повністю відтворюють кабіну літака.

Тренування у штаті Аризона проводить 162 авіакрило, що є основним центром підготовки на F-16 для ВПС.

Навчальна програма буде відповідати базовим знанням і навичкам кожного пілота і, як очікується, триватиме кілька місяців, - пояснюють представники ВПС США.

Коли Україна зможе отримати перші американські винищувачі F-16

За словами керівника МЗС Дмитра Кулеби, Україна отримає від західних партнерів перші американські винищувачі F-16, ймовірно вже у першій половині наступного року. 

Він підкреслив, що наразі українські військові продовжують проходити навчання на території країн-партнерів, зокрема, США, Румунії.

За його словами, у той же час ведеться підготовка відповідної інфраструктури.

Нідерланди протягом кількох найближчих тижнів відправлять до Румунії винищувачі F-16 для навчаннях українських пілотів і проведення навчальних польотів. 

Глава Міноборони Нідерландів Кайса Оллонгрен зазначила, що створення навчального центру на території Румунії для українських пілотів проходить успішно.

За її словами, Нідерланди також продовжують працювати над додатковою допомогою із метою посилення українських систем ППО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?