Україна переобладнала американські ракети для F-16 на снаряди для ППО — FT
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна переобладнала американські ракети для F-16 на снаряди для ППО — FT

Ракети AIM-9M
Джерело:  The Financial Times

Ракети AIM-9M для винищувачів F-16 були виведені з ладу і перероблені для запуску з землі для потреб української ППО.

Україна переробляє ракети класу "повітря-повітря" в снаряди для ППО

Українські фахівці переобладнали передані США керовані ракети типу "повітря-повітря" AIM-9M Sidewinder для винищувачів F-16 у ракети "земля-повітря". Тепер їх зможуть використовувати сили ППО.

Як зазначається, ракети AIM-9M були виведені з ладу і перероблені для запуску з землі, для потреб української ППО.

Ми їх переробили. Ми знайшли спосіб запускати їх з землі. Це свого роду саморобна протиповітряна оборона, - розповів виданню неназваний український чиновник.

За його словами, це один із прикладів переобладнання, здавалося, вже непотрібної техніки, на використовувану зброю.

У нас є узгоджене рішення: ми беремо щось застаріле і робимо щось інше, - зазначив чиновник.

Він також додав, що перероблені ракети "допоможуть Україні пережити зиму", рятуючи її енергетичну інфраструктуру від можливих російських атак.

В Україні створили далекобійний дрон-камікадзе

Україна продовжує працювати над далекобійними дронами-камікадзе. Інженери створили безпілотник з дальністю польоту в 700 кілометрів, який може нести 50 кілограмів вибухівки.

Виготовили дрон-камікадзе, який долітає дуже далеко, 700 кілометрів, може, навіть, до Пскова долетіти. У нього корисне навантаження 50 кілограмів. Його не так легко збити, не так легко зафіксувати. У нього немає шасі, запуск через це проводиться через спеціальну установку, але це дуже сильно вплинуло на аеродинаміку і поліпшило пікірування, – розповів представник української компанії-виробника дронів.

За його словами, дрон-камікадзе дуже складно збити, коли він вже зайшов на ціль, майже неможливо. При цьому він вказав, що український БПЛА краще "Шахедів", які виробляє Іран і поставляє Росії.

Технологічно досконаліший за всіма показниками. В першу чергу тому, що у нас є доступ до світових технологій, якими ми дуже активно користуємося, – підсумував представник компанії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?