Як хакерам вдалося зламати захист системи "Київстару" — заява президента компанії
Категорія
Україна
Дата публікації

Як хакерам вдалося зламати захист системи "Київстару" — заява президента компанії

Хакер

Під час кібератаки зловмисникам вдалося пробити систему захисту оператора, а саме обліковий запис одного з працівників компанії. 

Хакери зламали аккаунт співробітника “Київстар”

Під час вчорашньої масштабної кібератаки на мобільного оператора "Київстар" хакерам вдалося зламати захист завдяки обліковому запису одного зі співробітників компанії.

Про це заявив президент компанії "Київстар" Олександр Комаров в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Підприємець зазначив, що це стало причиною того, що зловмисникам вдалося пробити систему захисту оператора.

Це сталося, оскільки було скомпрометовано обліковий пул, скомпрометовано обліковий запис когось зі співробітників і ворог зміг потрапити в середину інфраструктури компанії, – пояснив він.

Також керівництво компанії уточнює, що це продовжують розслідувати правоохоронні органи.

Менеджмент “Київстар” про стан відновлення роботи оператора

CPO «Київстар» Михайло Нестор на своїй сторінці у Facebook у 18.20 повідомив про часткове відновлення мобільного зв’язку.

Спеціалісти Київстару та наші партнери зробили усе можливе, аби відновити роботу мережі від наслідків безпрецедентної для глобального телекому кібератаки.

Станом на 18.00 13.12.2023 наші спеціалісти розпочали включення голосового зв`язку по всій Україні. Відновлення послуг відбуватиметься поступово, тому до кінця дня ще можливі короткочасні складнощі. У такому випадку рекомендуємо абонентам ПЕРЕЗАВАНТАЖИТИ телефони і відключити послугу VoLTE – це можна зробити в налаштуваннях телефону.

Наразі спеціалісти компанії працюють над відновленням послуг передачі даних та SMS і є сподівання, що вони також будуть відновлені протягом доби.

Після повного відновлення та стабілізації роботи мережі, Київстар приступить до підготовки та надання компенсацій усім абонентам та корпоративним клієнтам, які внаслідок хакерської атаки не могли скористатись сервісами компанії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?