Як зробити тренування ефективнішими та кориснішим — порада експерта
Категорія
Спорт
Дата публікації

Як зробити тренування ефективнішими та кориснішим — порада експерта

Як зробити тренування ефективнішими та кориснішим — порада експерта
Джерело:  The New York Times

Біг на довгі дистанції - це чудовий спосіб підтримати форму, проте додавання спринтів до тренувального плану має багато переваг. Поради експерта допоможуть покращити ефективність тренувань. 

Спринт — найефективніший спосіб тренувати м'язи 

Спринт — біг на максимальній швидкості або близько до неї. Це один з найефективніших способів тренувати швидкі м'язові волокна, що може значно покращити загальну атлетичну форму. 

Підтримка м'язових волокон допоможе запобігти ковзанню та падінням, які є основною причиною травм, особливо у людей похилого віку. 

Спринт задіює велику кількість м'язів по всьому тілу, що допоможе підтримати м'язову масу та запобігти її втраті з віком. 

Деякі дослідження показують, що спринтерський варіант більш ефективний для підтримки та збільшення щільності кісток, ніж біг на витривалість. 

Це високо інтенсивне тренування, яке значно покращує серцево-судинну систему. 

Він призводить до викиду ендорфінів, які мають покращувати настрій та зменшувати стрес. 

Як додати спринти до тренувань 

Почніть з коротких спринтів, наприклад, 10-20 секунд, з перервами на відпочинок між ними та поступово збільшуйте тривалість та інтенсивність спринтів протягом тижнів. 

Незалежно від рівня фізичної підготовки, ретельна розминка перед спринтом є обов'язковою. Це допоможе запобігти розтягуванням, м'язовим надривам та серйозним травмам, таким як розриви ахіллесового сухожилля. 

Витратьте трохи часу на підготовку серцево-судинної системи

Рекомендує Метт Сандерсон. Стрибки через скакалку, стрибки на місці або підстрибування в басейні можуть бути чудовим способом розігрітися та покращити роботу серця та легень. 

Якщо присутня зайва вага та людина стурбована навантаженням на суглоби або кістки, варто почати з вправ з меншою інтенсивністю. Це допоможе наростити силу та покращити витривалість перед переходом до спринту. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?