Яка погода очікує українців у серпні — прогноз синоптикині
Категорія
Україна
Дата публікації

Яка погода очікує українців у серпні — прогноз синоптикині

Яка погода очікує українців у серпні — прогноз синоптикині
Джерело:  Наталка Діденко

За прогнозом синоптикині, в Україні серпень почнеться комфортною погодою. Зокрема вдень у більшості областей буде +26, +30°.

Головні тези:

 

  • Синоптики передбачають короткочасне похолодання та дощі 3 серпня, переважно на заході та на північному заході країни.
  • Протягом серпня очікуються сухі та сонячні дні, з невеликими коливаннями температури в різних регіонах країни.
  • Зміни клімату впливають на температурні рекорди та погодні умови в Україні, викликаючи нові аномалії та несподівані явища.

Якою буде погода у серпні

Як зазначила синоптикиня Наталка Діденко, 1 та 2 серпня у Києві буде сухо, сонячно та помірна спека, +28; +29°, часом до +30°.

3 серпня, очікується короткочасне похолодання до +22° та ще й з дощем.

Діденко зауважує, що в Україні серпень почнеться комфортною погодою.

Вночі +12; +18 °, вдень у більшості областей +26; +30 °. Повсюди буде сухо та переважно сонячно.

Водночас 3 серпня, за словами синоптикині, побільшає дощів. Основна порція припаде на захід, північ, трохи на центр, ймовірно на Одещину. Температура повітря 3 серпня знизиться, окрім півдня та південного сходу.

Чому в Україні настала аномальна спека

Індекс зміни клімату (Climate Shift Index (CSI) — англ.), що є системою, яка визначає вплив зміни клімату на місцеві добові температури у всьому світі, зокрема і на території нашої країни. Даний індекс розроблений американським Climate Central та може розраховуватись для мінімальної, середньої та максимальної температури повітря у приземному шарі атмосфери, — уточнюють синоптики.

За спостереженнями у глобальному вимірі та на території України можна зробити попередні висновки, які вказують на причини надвисоких температур.

В період з 12 по 16 липня по території переважало значення 4-5 рівня цього індексу. І саме в цей час фіксували нові рекордні значення температури, що були близькі до абсолютних максимумів, зафіксованих по території України. І згідно значень індексу, то з високою вірогідністю, такі показники температури в нашій місцевості в цей час обумовлені саме змінами клімату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?