Який фільм на Netflix став хітом 2023 року для українців
Категорія
Культура
Дата публікації

Який фільм на Netflix став хітом 2023 року для українців

"Довбуш"

У новорічну ніч українці на Netflix найбільше дивилися стрічку Олеся Саніна "Довбуш". Вона не тільки № 1 на сьогодні, а й найбільш уподобана українська робота на платформі.

Фільм “Довбуш” припав до вподоби українцям

У новорічну ніч на Netflix українці дивилися саме стрічку Олеся Саніна. Також “Довбуш” лідирує у рейтингу вподобань українців на платформі.

“Довбуш”
facebook.com/netflix

Пригодницько-історичний екшн "Довбуш" заснований на реальних історичних подіях початку XVIII століття. Сюжет розгортається навколо повстання опришків проти польської шляхти.

На Netflix стрічка з'явилася 29 грудня.

Прем'єра стрічки відбулася 24 серпня в Україні, окрім того, понад 20 країн купили права на її показ. А всього за чотири тижні показів фільм став найкасовішою ігровою стрічкою 2023 року в українському кінопрокаті. А після тринадцятого вікенду вона зібрала у прокаті 67 794 722 грн та 480 351 проданий квиток.

Зйомки фільму розпочалися у 2018 році. Для нього спеціально побудували або відновили понад 20 локацій, а у наймасштабніших сценах брали участь 500 людей. Бюджет фільму становить 120 млн грн, з них 65 млн виділили з держбюджету.

“Довбуш” став найкасовішим українським ігровим фільмом року

Нагадаємо, фільм "Довбуш" став найкасовішим українським ігровим фільмом року. За 4 тижні в прокаті касові збори "Довбуша" сягнули 43,1 млн гривень.

Стрічку знімали кілька років. Вона мала вийти в прокат у 2020 році, але через пандемію прем'єру перенесли на травень 2022 року. Завадила війна, однак у 2023 році один з найдорожчих українських фільмів побачив глядач.

Режисером стрічки є Олесь Санін. Частина команди фільму наразі служить в ЗСУ.

Фільм створено кінокомпанією Pronto Film за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?