Який головний недолік російського ЗРК "Тор" — відповідь Міноборони Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

Який головний недолік російського ЗРК "Тор" — відповідь Міноборони Британії

Міноборони Британії
ТОР

Зенітно-ракетний комплекс малого радіуса дії "Тор" відіграє важливу роль для окупаційних військ в Україні. Він призначений для захисту загарбників на передовій.

Британська розвідка назвала головний недолік російського ЗРК "Тор"

Британська розвідка вважає, що одним з найважливіших протистоянь у війні як для України, так і для Росії залишається знищення наземних систем протиповітряної оборони.

Так, для росіян однією з основних систем залишається ЗРК "Тор". Він відрізняється від ЗРК "Панцир", який переважно захищає командні пункти, ЗРК більшої дальності і військово-повітряні бази РФ.

Окупанти використовують "Тор" для протидії українським безпілотникам. Розвідка наголошує, що цей ЗРК фактично є передовою лінією мережі ППО окупантів.

Проте ЗРК "Тор" має низку недоліків. Один з ключових "мінусів" - це витривалість екіпажу.

Зважаючи на те, що на кожну систему припадає лише три людини, підтримання високого рівня бойової готовності протягом тривалого часу, найімовірніше, є екстремальним випробуванням на витривалість, - йдеться у зведенні.

Втрати російської ППО

Варто зазначити, що останнім часом українські військові націлилися на російські системи ППО. Голландське розвідувальне агентство Oryx зазначає, що українські військові знищували С-400 щонайменше 5 разів, зокрема, командні пункти, пускові установки та радари. Це дорога втрата для окупантів.

Нагадаємо, 14 вересня контррозвідка СБУ та Військово-морські сили України провели унікальну операцію біля окупованої Євпаторії. Як повідомили джерела РБК-Україна, захисники знищили російський комплекс ППО С-400 "Тріумф" вартістю 1,2 млрд доларів.

Раніше британська розвідка повідомляла, що РФ перемістила системи С-400 з Калінінграда в Україну. Це сталося після значних втрат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?