IBOX BANK позбавили ліцензії. Його ліквідують
Категорія
Економіка
Дата публікації

IBOX BANK позбавили ліцензії. Його ліквідують

IBOX BANK позбавили ліцензії. Його ліквідують
Джерело:  online.ua

Через порушення закону про фінансовий моніторинг, національний банк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "АЙБОКС БАНК".

Джерело: НБУ

НБУ прийняв рішення про закриття АЙБОКС БАНК

Регулятор ухвалив рішення про ліквідацію АТ "АЙБОКС БАНК" та відкликання його банківської ліцензії через систематичне порушення закону про фінансовий моніторинг. Як повідомляється, процес ліквідації розпочнеться з 7 березня. Однак наголошується, що цей крок не вплине на стабільність банківського сектора, оскільки частка фінансової установи на ринку становила лише 0,1% від активів платоспроможних банків.

У зв'язку з постійним порушенням законодавства регулятор прийняв рішення про відкликання ліцензії у банку, який був зобов'язаний дотримуватися вимог у галузі протидії відмиванню доходів, отриманих незаконним шляхом, фінансуванню тероризму та поширенню зброї масового знищення.

Банку було відкликано ліцензію через систематичні порушення у сфері боротьби з відмиванням доходів, фінансуванням тероризму та поширенням зброї масового знищення. Конкретніше банк проводив неправильну перевірку клієнтів, які займалися організацією та проведенням змагань зі спортивного покеру, ділові відносини з якими становлять високий ризик.

Крім того, банк неадекватно розробляв та впроваджував внутрішні документи щодо фінансового моніторингу, не враховуючи законодавчі вимоги, результати оцінки національних ризиків та ризики, пов'язані з його діяльністю.

Згідно з повідомленням Національного банку України, за останні два роки банк неодноразово отримував заходи впливу за порушення у сфері фінансового моніторингу. До банку застосовувалися штрафи, а також було зупинено здійснення окремих видів операцій двічі. На додаток до цього, посадовців було відсторонено від своїх посад і видано два письмові попередження.

Представники НБУ наголошують, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відшкодовуватиме кожному вкладнику банку збитки в повному обсязі.

Що відомо про АТ "АЙБОКС БАНК"

Акционерами банка являются Владимир Дробот (73,92% акций) и Алена Шевцова (24,98% акций).

Клієнтам, які використовують сервіс monobank, було надіслано повідомлення з проханням тимчасово утриматися від поповнення своїх карток через термінали IBOX BANK без комісії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?