Ілон Маск до 50-річного ювілею розбагатів ще на 10 млрд доларів
Категорія
Світ
Дата публікації

Ілон Маск до 50-річного ювілею розбагатів ще на 10 млрд доларів

Ілон Маск до 50-річного ювілею розбагатів ще на 10 млрд доларів
Джерело:  online.ua

28 червня 2021 року співзасновник SpaceX і Tesla Ілону Маску виповнилося 50 років. До свого ювілею він заробив майже 166 млрд доларів, 9,9 млрд з яких за останній тиждень.

Джерело: Forbes

На сьогоднішній день Маск знаходиться на третьому місці списку найбагатших людей планети. Бізнесмена випереджають тільки глава Amazon Джефф Безос зі статком у $196,2 млрд і глава групи компаній LVMH Бернар Арно ($193,3 млрд).

До речі, розбагатіти майже на $10 млрд за останній тиждень Маску допомогла угода Білого дому з двопартійної групою сенаторів про інвестиції в інфраструктуру на суму 1,2 трлн доларів. План розрахований на 8 років і спрямований на пом'якшення екологічних наслідків від використання транспорту. Зокрема, в США планують побудувати національну мережу з 500 тисяч зарядних станцій для електромобілів уздовж автомагістралей, в сільських і неблагополучних районах. Також в країні з'явиться перше в своєму роді управління по фінансуванню інфраструктури, яке буде залучати фінансування в екологічно чистий транспорт і екологічно чисту енергію.

На тлі досягнутої угоди акції компанії Tesla миттєво злетіли, хоч закон ще повністю не підтримав Сенат. За останні сім днів вони виросли на 7,8%.

Статки Ілона Маска

  • Статки Ілона Маска на початку 2020 року оцінювалися в 27 млрд доларів.

  • Гендиректор Tesla, якому належать приблизно 22% акцій виробника електромобілів, тоді займав 28 місце в списку найбагатших людей світу.

  • У період коронавірусної пандемміі він розбагатів більш ніж на 150 млрд доларів, що є найшвидшим зростанням в рейтингу 500 найбільших мільярдерів Bloomberg.

  • Цьому сприяло безпрецедентне зростання вартості акцій Tesla, які зросли за рік на 743% завдяки стабільного прибутку.

  • Сам Маск на свій новий статус відреагував з гумором. Він в черговий раз нагадав, що мало зацікавлений в матеріальних речах. Каже, що своє багатство буде використовувати для прискорення еволюції людства в космічну цивілізацію.

  • Маск вже заявив, що продав всю свою нерухомість і переехад жити в халупу за 50 тисяч доларів. Він орендує її у SpaceX.

  • Площа нового будинку бізнесмена становить 37 квадратних метрів. Маск вже назвав це "основним і єдиним" своїм будинком.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?