Ілон Маск обіцяє "божевільний" електродвигун у суперкарі Tesla Roadster
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск обіцяє "божевільний" електродвигун у суперкарі Tesla Roadster

Ілон Маск обіцяє "божевільний" електродвигун у суперкарі Tesla Roadster
Джерело:  online.ua

Американський винахідник та очільник Tesla Ілон Маск вирішив поділитися цікавими фактами про новий електродвигун компанії, в якому застосовується вуглецеве покриття і який планують використовувати в електромобілі Tesla Model S Plaid. 

Джерело: Tesmanian

Що відомо про новий електродвигун Plaid 

Ілон Маск неочікувано для всіх натякнув на ще більш "божевільну" версію мотора з вищою потужністю, яка з'явиться в новому суперкарі Tesla Roadster.

За його словами, новий мотор має порівняно невеликі габарити. Окрім того, наголошується, що він з легкість зможе розвивати високі обороти.

Як стверджує американський винахідник, щоб його побудувати, його команді довелося створити нову виробничу машину.

У результаті вийшов високоефективний компактний двигун, який можна навіть взяти в руки, але разом з тим він здатний розігнати двотонний автомобіль до 100 км/год всього за 2 секунди.

"Двигун Plaid з вуглецевою оболонкою, можливо, є найбільш просунутим двигуном на Землі, якщо не брати до уваги лабораторні екземпляри", - наголосив Ілон Маск, спілкуючись з користувачамисоціальних мереж у Твіттері.

Новий електродвигун Tesla отримає низку покращень для Roadster (Фото - скриншот відео)

Окрім того, очільник Tesla звернув увагу на те, що його компанія має декілька ідей щодо подальшого збільшення крутного моменту і максимальної швидкості обертання для нового Roadster.

Що важливо розуміти, нещодавно Ілон Маск офіційно повідомив, що робота над новим Tesla Roadster буде завершена вже у поточному році, а виробництво нової моделі мають намір налагодити у 2022 році. Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?