Журналісти викрили податкові зловживання Маска, Безоса та інших багатіїв США
Категорія
Світ
Дата публікації

Журналісти викрили податкові зловживання Маска, Безоса та інших багатіїв США

Журналісти викрили податкові зловживання Маска, Безоса та інших багатіїв США
Джерело:  online.ua

Журналістське розслідування медіа ProPublica викрило найзаможніших мільярдерів країни на униканні повноцінної сплати податків упродовж останніх десятиріч, що вже спричинило перевірку з боку адміністрації президента Джо Байдена.

Джерело: ProPublica

Згідно з оприлюдненими даними, у розслідуванні, зокрема, фігурує засновник Amazon Джефф Безос, який нібито не сплатив жодних податків на прибуток у 2007 та 2011 роках. У декларації Ілона Маска за 2018 рік немає жодного сплаченого податку на прибуток.

Мільярдер і колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг, разом з інвестором Карлом Іканом, меценатом і бізнесменом Джорджем Соросом також згадуються у журналістських матеріалах з негативного боку.

Автори розслідування проводили роботу завдяки даним американської податкової служби Internal Revenue Service. Вони звернули також увагу на певні казуси. Наприклад, бізнесмен Воррен Баффет, що наполягав на необхідності ширшого оподаткування багатіїв, у період з 2014 до 2018 сплатив найменше податків серед 25 найзаможніших американців.

За офіційними даними голова Berkshire збільшив у згаданий період статки на понад 24 мільярди доларів США, однак сплатив податків ледь на 24 мільйони.

Журналісти звернули увагу, що методика уникання великих податків з боку багатіїв не була протизаконною. У Сполучених Штатах податкове законодавство не враховує зростання вартості акцій чи нерухомості. Податки стягуються виключно в разі їх продажу.

Вони додали, що цей факт суперечить головному принципу американської податкової системи, за яким “кожен вносить свою справедливу частку і що найбагатші американці платять найбільше”.

Водночас американська влада жорстко відреагувала на публікацію персональних даних багатіїв, що стосуються податків. У країні публікація подібних даних щодо громадян є такою, що веде до кримінальної відповідальності.

Наразі відповідне розслідування розпочали міністерство фінансів, ФБР та вашингтонський федеральний прокурор.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?