Ілон Маск попередив про смерть перших колоністів на Марсі
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск попередив про смерть перших колоністів на Марсі

Ілон Маск попередив про смерть перших колоністів на Марсі
Джерело:  online.ua

Відомий винахідник та очільник SpaceX Ілон Маск не вважає, що колонізувати Марс вирушать насамперед багатії, які дуже хочуть залишити Землю з її проблемами, оскільки на них чекають реальні небезпеки і навіть ризик загибелі. Свій прогноз мільярдер озвучив під час бесіди з директором фонду XPrize.

Джерело: Business Insider

Що Ілон Маск думає про перших колоністів на Марсі

Винахідник відвідав захід організації XPrize, де поспілкувався з очільником фонду Пітером Діамандісом. Вони детально обговорили колонізацію Марса, яка є давньою мрією глави SpaceX.

Ілон Маск переконаний, що політ на Червону планету не буде, попри побоювання, які наразі існують, способом втечі багатих від проблем на Землі.

"Напевно, частина людей загине на початку підкорення Марса через небезпеки, пов'язані з освоєнням нових рубежів", – публічно попередив винахідник.

Не можна також не згадати про те, що декілька років тому Ілон Маск назвав приблизну вартість квитка на Марс.

За словами генерального директора SpaceX, він може коштувати навіть менше ніж 100 тисяч доларів. Винахідник звертає увагу на те, що будь-який житель країни з розвиненою економікою зможе продати свій будинок на Землі і на виручені кошти відправитися у космічну подорож.

Конкурс від Ілона Маска

Як уже згадувалося раніше, в січні 2021 року Ілон Маск оголосив про намір зробити що-небудь корисне для всієї планети і зупинив свій вибір на технології уловлювання вуглекислого газу.

Винахідник заявив,що виділить з власних коштів 100 мільйонів доларів на проведення змагання, за організацію якого взялася організація XPrize.

Маск розповідає, що протягом найближчих півтора років будуть обрані 15 команд, які будуть забов'язані підготувати та продемонструвати "рішення по виведенню вуглекислого газу прямо з атмосфери або океану і постійного зберігання СО2 екологічно чистим чином".

Які призи отримують переможці конкурсу:

  • перше місце -  50 мільйонів доларів;

  • друге місце - 20 мільйонів доларів;

  • третє місце - 10 мільйонів доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?