Ілон Маск позивається до розробників ChatGPT
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск позивається до розробників ChatGPT

Ілон Маск
Джерело:  Bloomberg

Відомий мільярдер та бізнесмен Ілон Маск подав до суду на OpenAI та її генерального директора Сема Альтмана через нібито “порушення” засновницької угоди, а також те, що компанія, мовляв, почала ставити прибуток вище за користь для людства.

Ілон Маск проти ChatGPT. Що відомо про новий скандал

Американський підприємець скаржиться на те, що тісні зв'язки OpenAI з корпорацією Microsoft підірвали її первинну місію — створювати загальнодоступні технології для людей у різних куточках світу.

OpenAI Inc. перетворилася на закриту дочірню компанію фактично найбільшої технологічної компанії світу — Microsoft, — мовиться в позові Ілона Маска.

Окрім того, він жорстко розкритикував зміни в керівництві OpenAI, які були ухвалені ще в 2023 році.

Як відомо, саме тоді Сема Альтмана звільнили з посади генерального директора, а потім швидко поновили на посаді за підтримки Microsoft.

Американський мільярдер запевняє, що Альтман, президент OpenAI Грег Брокман і Microsoft співпрацювали, щоб усунути більшість членів ради директорів стартапу, які відповідали за дотримання його первинної місії — розробку технологій на благо людства.

Альтман потрапив під шквал критики Ілона Маска

Американський бізнесмен звертає увагу на те, що Сем Альтман власноруч обрав членів нової ради директорів, а їй нібито бракує технічних знань або суттєвого досвіду в управлінні ШІ, на відміну від попередньої ради.

До складу нової ради директорів увійшли особи з більшим досвідом роботи в комерційних підприємствах або політиці, ніж в етиці та управлінні ШІ. Вони також, за повідомленнями, були великими шанувальниками Альтмана, — сказано у позові.

Ілон Маск скаржиться на те, що в результаті цієї реструктуризації OpenAI Inc. нібито знехтувала своєю неприбутковою місією розробки ШІ на благо всього людства, тим самим передавши її великій комерційній корпорації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?