Ілон Маск презентував робота-гуманоїда Optimus — він зможе працювати замість людей
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск презентував робота-гуманоїда Optimus — він зможе працювати замість людей

Ілон Маск презентував робота-гуманоїда Optimus — він зможе працювати замість людей
Джерело:  online.ua

Мільярдер Ілон Маск представив останній прототип робота-гуманоїда Optimus, якого розробляє його компанія з виробництва електромобілів Tesla. Маск заявив, що хоче зробити мільйони таких роботів.

Джерело: WP

Tesla представила нового робота-гуманоїда

Робот вийшов на сцену і продемонстрував діапазон своїх рухів, махаючи привіт і і танцюючи.

У Tesla заявили, що робот працює на її повністю автономному комп’ютері. Сам робот повинен коштувати менше 20 тис доларів.

Tesla також показала відео, на якому робот поливає рослини, переносить ящики та піднімає металеву арматуру на виробничій станції у Каліфорнії.

Маск додав, що планує випустити жіночу версію Optimus.

Tesla повідомила, що робот останнього покоління працює на комп’ютерному чіпі Tesla з можливостями Wi-Fi та LTE (довгострокова еволюція), схожими на мобільний телефон, а також функціями аудіо та кібербезпеки.

Компанія заявила, що він працює від батареї ємністю 2,3 кіловат-години, що набагато менше, ніж потрібно для електромобіля.

Також руки робота мають 11 ступенів свободи, що, очевидно, означає напрямки, в яких вони можуть рухатися.

Раніше Маск говорив про ризики штучного інтелекту, проте зараз вважає, що масове розгортання роботів може «змінити цивілізацію» і створити «майбутнє достатку, майбутнє без злиднів».

 Протягом багатьох років компанії, включаючи Amazon і Google, працювали над створенням роботів, здатних рухатися і підбирати або працювати з предметами за допомогою механізованих кігтів або рук.

Бот Tesla є частиною довгострокових зусиль компанії запровадити нову еру автоматизації, в якій комп’ютерні алгоритми беруть участь у прийнятті рішень, схожих на людину, і вдосконалюють свої знання незалежно від людського впливу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?