Ілон Маск заплатить найбільший податок в історії США
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ілон Маск заплатить найбільший податок в історії США

Ілон Маск заплатить найбільший податок в історії США
Джерело:  online.ua

Відомий винахідник та найбагатша людина планети Ілон Маск нещодавно влаштував публічну дискусію з американською сенаторкою щодо податків. Тепер підприємець назвав шалену суму, яку він сплатить державі цього року.

Джерело: Business Insider

Ілон Маск заплатить 11 мільярдів доларів податку в США 

За словами політикині Елізабет Воррен, Ілон Маск повинен "фактично сплатити податки та припинити наживатися на всіх інших".

Уже 20 грудня генеральний директор Tesla офіційно підтвердив, що у поточному році його податки складутьмільярди доларів. Ба більше, бізнесмен не приховує, що заплатить найбільший податок в історії США.

Для тих, хто цікавиться, я заплачу понад 11 мільярдів доларів у вигляді податків цього року,
– розповів Ілон Маск своїм підписникам у Твіттері.

Що важливо розуміти, згідно з даними видання Insider, сума податків, яку бізнесмен цьогоріч може сплатити, сягне майже 12 мільярдів доларів. Мовиться про податок на його акції, майже мільярд податку на чистий інвестиційний дохід і мільярди, які він, ймовірно, винен штату Каліфорнія.

Ілон Маск (фото — flickr.com)

Окрім того, наголошується, що в 2021 році Ілон Маск отримав чималий податковий рахунок після багатьох років сплати дуже малих сум на легальній основі у порівнянні з його капіталом.

Як стверджує редакція видання ProPublica, Ілон Маск загалом заплатив 455 мільйонів доларів податків з 2014 по 2018 рік, хоча тоді його статки зросли на 13,9 мільярда доларів.

Він також не сплачував федеральний податок на прибуток у 2018 році. Актуальні дані щодо статків Ілона Маска: Станом на 20 грудня Forbes оцінює капітал Маска у 244,2 мільярда доларів. За версією Bloomberg, багатство бізнесмена складає 243 мільярди доларів, - йдеться в повідомленні видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?