Індія запустила першу ракету до Сонця — відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Індія запустила першу ракету до Сонця — відео

Індія запустила першу ракету до Сонця — відео
Джерело:  online.ua

Індія вперше запустила власну місію спостереження за Сонцем під назвою Aditya-L1. Ракета злетіла зі стартового майданчика в Шріхарікоті 2 вересня об 11:50 за місцевим часом.

Джерело: BBC

Перша місія до Сонця

Зонд Aditya-L1 має опинитися на лінії між Землею і Сонцем за 1,5 мільйона кілометрів від нашої планети. Індійське космічне агентство (ISRO) каже, що корабель подолає цю відстань за чотири місяці.

Космічна місія Індії для вивчення Сонця отримала свою назву на честь Сурьї – індуїстського бога Сонця, відомого також як Адітья. L1 означає точку Лагранжа 1 — точне місце між Сонцем і Землею, куди прямує індійський космічний апарат.

Точка Лагранжа — це місце, де гравітаційні сили Сонця і Землі компенсують одна одну і дозволяють космічному кораблю зависнути в космосі. Як тільки Aditya-L1 досягне цієї точки, він зможе обертатися навколо Сонця з тією ж швидкістю, що й Земля. У такому випадку для роботи супутника знадобиться дуже мало палива, - зазначає космічне агенство.

Перш ніж вирушити до L1, космічний корабель кілька разів облетить Землю. Індійська місія буде досліджувати сонячну корону, фотосферу і хромосферу.

ISRO не розголошує вартість місії, але за даними індійських медіа вона сягає $46 мільйонів.

Місія Індії до Місяця

Раніше Індія запустила місячну місію "Чандраян-3". Вона стартувала 14 липня з космодрому на острові Шріхарікота.

За три тижні космічний апарат вийшов на навколомісячну орбіту, а 17 серпня посадковий модуль відокремився від перелітного. 23 серпня Індія повідомила, що зонд успішно сів на поверхню супутника Землі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?