Іран отримав від РФ за дрони 140 млн євро готівкою та захоплену в Україні західну зброю — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран отримав від РФ за дрони 140 млн євро готівкою та захоплену в Україні західну зброю — ЗМІ

Іран отримав від РФ за дрони 140 млн євро готівкою та захоплену в Україні західну зброю — ЗМІ
Джерело:  online.ua

ЗМІ повідомляють, що РФ заплатила Ірану за БПЛА 140 млн євро готівкою, а також передала захоплену в Україні зброю – російський військовий літак таємно перевіз готівку і три моделі боєприпасів – британську протитанкову ракету NLAW, американську протитанкову ракету Javelin і зенітну ракету Stinger – в аеропорт Тегерана в серпні.

Джерело: Sky News

Що отримав Іран від РФ за БПЛА

ЗМІ посилаються на анонімне джерело в службах безпеки Британії.

За даними джерела, зброя була частиною партії військової техніки Великої Британії та США, призначеної для українських військових, яка "потрапила в руки Росії".

Джерело повідомило, що ця зброя може надати Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) можливість вивчати західні технології та потенційно копіювати їх.

Вони, ймовірно, будуть перероблені та використані в майбутніх війнах, - сказало джерело.

Зі свого боку, Іран поставив Росії понад 160 безпілотних літальних апаратів (БПЛА), у тому числі 100 дронів Shahed-136, 60 менших безпілотників Shahed-131 і шість безпілотників Mohajer-6. стверджує джерело.

Джерело стверджує, що за останні кілька днів між Тегераном і Москвою було укладено ще одну угоду про безпілотники вартістю 200 мільйонів євро.

Це означає, що найближчим часом буде ще одна велика поставка БПЛА з Ірану, – сказало джерело.

Також раніше повідомлялося, що РФ хоче отримати від Ірану балістичні ракети.

Іран відкинув звинувачення в поставках ракет як «цілком неправдиві», хоча нарешті визнав, що постачав Москві «обмежену кількість безпілотників».

Але Хоссейн Амірабдоллахян, міністр закордонних справ Ірану, заявив, що це сталося до того, а не після того, як Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому.

Натомість Україна, США, Велика Британія та Франція останнім часом звинувачували Іран у постачанні безпілотників Росії.

Точна загальна кількість поставок невідома. У липні США заявили, що вважають, що уряд Ірану готується надати Росії сотні безпілотників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?