Іран попередив ХАМАС про відмову від війни проти Ізраїля — Reuters
Категорія
Політика
Дата публікації

Іран попередив ХАМАС про відмову від війни проти Ізраїля — Reuters

Прапор Ірану
Джерело:  Reuters

Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї під час зустрічі із представником палестинського терористичного угруповання ХАМАС Ісмаїлом Ганією на початку листопада попередив того, що Тегеран не планує вступати у війну проти Ізраїля. 

Що відомо про домовленності між Іраном та ХАМАС

За інформацією виданя із посиланням на трьох офіційних осіб з Ірану та представників ХАМАС, іранський лідер заявив Ганії, що Тегеран продовжить надавати угрупованню політичну та моральну підтримку, однак не планує безпосередньо вступати у війну проти Ізраїлю.

Ви не попередили нас про напад на Ізраїль 7 жовтня, і ми не вступимо у війну від вашого імені, - заявив Хаменеї.

За словами одного з представників ХАМАС, іранський лідер чинив тиск на Ганію, вимагаючи припинити публічні заяви із закликами до вступу Ірану та ліванської “Хезболли” у війну проти Ізраїля.

Що наразі відбувається у секторі Гази

Ізраїльські військові оприлюднили відео знищення будівлі парламенту бойовиків ХАМАСу у Газі.

Після того, як кілька днів тому військові сфотографувалися всередині будівлі парламенту ХАМАСу в місті Газа, військові знесли будівлю.

Будівля була захоплена 7-ю бронетанковою бригадою і піхотною бригадою Голані.

Туреччина підтримала ХАМАС та звинуватила Ізраїль у тероризмі

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив про підтримку палестинського терористичного угруповання ХАМАС та звинуватив у тероризмі Ізраїль.

Під час виступу перед своїми однопартійцями Ердоган заявив, що Туреччина зробить кроки для того, щоб "політичні та військові лідери Ізраїлю постали перед судом у міжнародних судах".

Він також заявив, що вважає "ХАМАС" "борцями опору", які намагаються захистити свої землі та народ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?