Іран розробив для РФ новий "вибуховий" дрон для війни проти України — Sky News
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран розробив для РФ новий "вибуховий" дрон для війни проти України — Sky News

Дрон
Джерело:  Sky News

Іран розробив для РФ новий "вибуховий та розвідувальний" ударний безпілотник Shahed-107, який країна-агресор використовуватиме для ударів по Україні.

Що відомо про новий дрон Ірану для РФ

Інформоване джерело Sky News в службах безпеки стверджує, що Іран розробив новий ударний дрон Shahed-107 для війни Росії в Україні. А також, схоже, близький до того, щоб надати країні-агресору ракети класу "земля-земля".

Shahed-107 описують як "вибуховий і розвідувальний" безпілотник, можливо, оснащений технологією для пошуку бойових цілей, таких як британські та американські реактивні системи залпового вогню, які використовуються українськими силами.

Джерело видання також розповіло, що "кілька одиниць" спеціально розробленого безпілотника, можливо, було запропоновано Росії в рамках угоди, вартість якої оцінюється в понад 2 мільйони доларів.

За словами джерел, це відображає "значну роботу з проєктування сил, яку проводить Іран для підтримки інтересів Росії щодо України".

Які характеристикки нового Shahed-107

Як зазначається, Shahed-107 належить до сімейства безпілотних літальних апаратів Shahed-101 з V-подібним оперенням.

Дрон довжиною близько 2,5 метрів і розмахом крил у три метри можна запускати з транспортного засобу та, за оцінками, матиме радіус дії до 1500 км.

Передбачається, що він буде оснащений трансмітером для передачі відео. Такі розвідувальні можливості означають, що безпілотник можна використовувати для ідентифікації цілей на лінії фронту для ураження іншими БПЛА або системами озброєння.

Джерело в службі безпеки стверджує, що іранські сили безпеки провели випробування з росіянами на авіабазі в центральному Ірані, яка включала безпілотники Shahed-107 і Shahed-136.

Окрім того, зазначається, що партнерство Ірану та Росії стане ще більш значущим після постачання країні-агресору іранських балістичних ракет класу "земля-земля".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?