Шойгу заявив про серійне виробництво Росією безпілотників всіх типів
Категорія
Світ
Дата публікації

Шойгу заявив про серійне виробництво Росією безпілотників всіх типів

Сергій Шойгу
Джерело:  online.ua

Очільник Міноборони РФ Сергій Шойгу стверджує, що військово-промисловий комплекс  країни-агресорки уже формує серійну лінійку всіх типів безпілотників — від надмалих до важких ударних.

У Росії намагаються налякати світ серійним виробництвом БпЛА

З новою гучною заявою поплічник Путіна виступив під час тематичної селекторної наради з керівним складом Збройних сил Росії.

Будемо нарощувати постачання найбільш затребуваних зразків (БПЛА – ред.). Зокрема, формувати серійну лінійку безпілотних літальних апаратів - від надмалих до важких ударних, - заявив Шойгу.

Що важливо розуміти, ще у квітні минулого року російські пропагандисти писали про плани запустити серійне виробництво важких ударно-розвідувальних безпілотних літальних апаратів (БПЛА) "Охотник".

Окрім того, наголошувалося, що виробництво цього безпілотника нібито стартує за два роки в Новосибірську.

У липні 2023 року російська компанія "Робоавиа" оголосила про будівництво другого заводу з виробництва БПЛА, який зведуть у Ростовській області, а перший уже нібито працює в окупованому Криму - у Сімферополі.

Путін також заявляв про нарощення виробництва безпілотників

Як уже згадувалося раніше, у серпні 2023 року російський диктатор Володимир Путін доручив держкорпорації "Ростех" наростити виробництво безпілотників "Куб" і "Ланцет".

Потрібно збільшити ще, - доручив очільник Кремля керівнику "Ростеха" Сергію Чемезову.

Президент РФ чомусь переконаний у тому, що саме "Куб" і "Ланцет" є вкрай ефективними на фронті.

Ба більше, він вимагав від "Ростеха" наростити у відсотковому відношенні виробництво новітніх зразків озброєння".

Насамперед йшлося про танки Т-90 "Прорив" і літакові комплекси.

Водночас, як можна зрозуміти з відповідей Чемезова, держкорпорація за минулий рік не до кінця впоралася навіть із нинішнім обсягом замовлень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?